MCC

2024.03.08. 12:00

Hova vezet a káosz Németországban? Szerdán megvitathatjuk!

A káosz kora - Német politika a szélsőségek nyomásában címmel érkezik a Mathias Corvinus Collegium legújabb nyitott programja. Március 13-án, szerdán 17 órakor dr. Klaus-Rüdiger Mai német író, publicista érkezik a pécsi központba, ahol Erdei Krisztián az MCC képviseletvezetője beszélget vele.

Mohay Réka

– Ahogy a közelmúlt tüntetési hullámai is rávilágítottak, Németországban a társadalmi elégedetlenség a tetőfokára hágott, a politikai viták egyre szélsőségesebbé válnak. A konszenzusos demokrácia már a múlté: a kormánypártok sikertelenséget sikertelenségre halmoznak, a politikusaikat nyilvánosan kifütyülik, a kormányba és a kancellárba vetett bizalom pedig drasztikusan csökkent. A kormány válaszul a vele elégedetlen csoportokat nyilvánosan megbélyegzi, a médiában „szélsőjobbosként” és a „demokrácia ellenségeiként” jellemzik a tüntetőket. Valójában a német középosztály és a gazdák vonultak utcára, akik nem tudják, milyen új megszorításokat hoz számukra a holnap. Fénysebességgel alakulnak újabb pártok, amelyek állítják, nem a nép radikalizálódik, hanem a kormánykoalíció. Az előadó Németország aktuális helyzetét fogja elemezni – írják a szervezők.

Az előadás német nyelven zajlik, szinkrontolmácsot biztosítanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában