Zongorához ül

2024.03.06. 08:00

Kamarazene érkezik világsztárral, a legfelső fokon

A minőségi komolyzene hívei ismét felkaphatják a fejüket, zongoraművész világsztár ad kamarakoncertet csütörtökön, március 7-én 19 órától a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének szervezésében a Zsolnay Negyed Liszt Ferenc hangversenytermében.

Mészáros B. Endre

A 2024-es Tavaszi Koncertsorozat második estjén  a szerbiai Mihajlo Zurković zongoraművész játszik Chopin, Csajkovszkij és Szkrjabin műveket majd pénteken mesterkurzust tart elsősorban a PTE Szólóhangszerek Tanszék zongora előadóművész szak hallgatóinak.

A zombori születésű Mihajlo Zurkovićról nem árt tudni, hogy számos díjat nyert országos és nemzetközi versenyeken Olaszországban, Szerbiában, Romániában, Ukrajnában. Első szólókoncertjét 12 évesen adta, azóta több mint fellépése, kamarazenei koncertje volt, bejárta Európát Japánt Kínát és az Egyesült Államokat. Szerepelt a „Fabulous Beast Dance Theatre” ír tánctársulat fellépésein, németországi és írországi fesztiválokon játszott, felvételeket készített a Svájci Rádiónak, a Radio Vaticana-nak, a Montenegrói Rádió és Televíziónak, az MTV2-Magyar  Televíziónak és a Szerb Nemzeti Televíziónak. Élő CD felvételt készített Schubert, Szkrjabin, Brahms és Chopin darabjaiból, és szülővárosában ő alapította a SOMUS zenei fesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában