Konferencia

2024.03.18. 07:00

Napokon belül nyit a Komlóverzum

Március 26-án kitárja kapuit a Komlóverzum a város szívében - a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épületének teljes átalakításával és modernizálásával megvalósult létesítmény megújult névvel és arculattal, még több tartalommal és ismerettel várja a vendégeket.

Wald Kata

Bő egy hét, és nyit a város nagyszabású turisztikai attrakciója a település központjában - a Komlóverzum Látogatóközpont március 26-án tárja ki kapuit a nagyközönség előtt. A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épületének teljes átalakításával és modernizálásával megvalósult létesítmény megújult névvel és arculattal, még több tartalommal és ismerettel várja a vendégeket.

komlóverzum, kiállítás, nyitás
A Komlóverzum számos érdekességet fog rejteni
Fotó: Laufer László

Komló önkormányzata 2020 novemberében kapott 900 millió forint kormányzati támogatást a fejlesztés megvalósítására, amely a később, többlettámogatással kiegészülve mintegy egymilliárd forintra módosult.  

A Komlóverzum Látogatóközpont ünnepélyes megnyitóját március 20-án tartják, amelyet követően tudományos ülésnek ad helyet a komplexum. A "Komlóverzum - a tudomány egy város és lakói szolgálatában" című konferencia a szakmai előadásokat követően a kiállítás bejárásával, szakmai bemutatásával ér majd véget. 

A Komlóverzumban több kiállítótérben látható a Mecsek és környezetének élővilága, földrajzi sajátosságai, átívelve földtörténeti korokon. Visszarepítik a látogatókat először évtizedeket a dübörgő bánya mélyére, majd évmilliókat a veszélyeket rejtő páradús ősi erdőkbe és óceánok titokzatos világába, életnagyságú őslények bemutatásával. 

A beruházás során nem csak a tetőteret alakították látogatóközponttá, hanem a már meglévő  kiállítások szobái is megújultak, és a könyvtár is modernizált környezetben várja olvasóit. 

A jegyárak is már ismertek: a teljes áru belépő 2800 forint, amellyel megtekinthetők az interaktív őslény, paleontológiai és bányászati kiállítások, valamint a muzeális gyűjtemény is. A diákok, nyugdíjasok, és a pedagógusok kedvezményes áron, 1400 forintért tekinthetik meg a tárlatokat, ezen kívül családi, nagycsaládos, illetve csoportos jegyek is válthatók.  Az intézmény weboldala hamarosan elkészül, a jegyárakkal kapcsolatos teljeskörű tájékoztatás a honlapon lesz majd olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában