Készülnek a húsvétra

2024.03.17. 16:40

Nagy szerepet vállalnak a község életében

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: © Cseh Gábor

A következő hetekben-hónapokban is tevékeny szerepet vállal a falu életében a Romonyai Német Nemzetiségi Önkormányzat.  Programokat, rendezvényeket szerveznek, a település fejlesztése is a szívügyük. Novemberben Márton napi lampionos felvonulást tartottak az óvodával közösen, decemberben a kézműves termékek kirakodóvásárát szervezték meg. Februárban pedig kellemes hangulatú, jótékonysági fánk- és palacsintavásárt tartottak.

Most, a húsvéthoz közeledve sem hagyják program nélkül a helyieket és a környékbelieket.

Március 23-án 9.30 és 11.30 között a romonyai kultúrházban lesz húsvéti készülődés. A rendezvényen együtt lehet a család apraja-nagyja, a kézművesfoglalkozás mellett a gyerekeknek tojáskeresést is szerveznek a romonyai óvoda pedagógusaival.

Április 26-án pedig Ki mit tud? lesz a TrachtTag jegyében. Várják azok jelentkezését, akik szívesen megmutatják, számukra mi a nemzetiségi érték. Például: irodalmi művészeti formák, ének, tánc, akár ruhák, tárgyak bemutatása a német nemzetiség jegyében. S az áprilist is programmal zárják, 30-án az óvodások műsora után feldíszítik és felállítják a falu májusfáját a Béke téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában