Szenvedélyes szerelem lobban

2024.03.09. 10:00

Rossz szemmel néznek a faluban a 48 éves egyedülálló nőre

A pécsi Apolló Mozi műsorra tűzte a Rigó, Rigó, Szederinda című svájci-grúz filmdrámát, amelyet március 9-én este 8 órakor vetítenek.

Czeczon Enikő

Fotó: Dougal Waters

Egy kis grúziai faluban él a 48 éves Etero, aki sosem akart férjhez menni, és életében a szabadság éppoly fontos számára, mint fenséges süteményei. Az egyedülálló nőre azonban nem néznek jó szemmel a faluban, és hamar a pletyka célpontjává válik. Egy nap azonban szenvedélyes szerelemre lobban egy férfi iránt, ami döntés elé állítja? Vajon továbbra is kötöttségek nélkül folytassa független életét, vagy ezentúl kapcsolatban éljen? A közel 50 éves nőnek meg kell küzdenie saját érzéseivel, és el kell dönteni, melyik út vezet számára a boldogsághoz.  

Az alkotás elnyerte a Pressburher Imre-díjat, azaz a CinefEst fődíját 2023-ban, valamint a 2023-as év legjobb nemzetközi film kategóriában elnyerte a FIPRESCI (Filmkrtikusok Nemzetközi Szövetsége) zsűri díját is. És ha még ez nem lenne elég, akkor a 2023-as CICAE (Art Mozik Nemzetközi Szövetsége) zsűri díját is bezsebelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában