Jandó Jenő

2024.03.16. 13:40

Telt házas koncerttel emlékeztek a zongoraművészre

Március 11-én emlékeztek meg pályatársai, volt tanítványai és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar oktatói a zeneművészeti Intézet Liszt Ferenc Hangversenytermében Jandó Jenőröl, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészről, aki a pécsi élet meghatározó alakja volt.

Czeczon Enikő

Fotó: Joaquin Corbalan P

A művész zenei tanulmányait hatévesen kezdte meg, majd a zenetanulást és a zongorázást a pécsi zeneiskolában folytatta. Ezt követően pedig a városi konzervatóriumban folytatta tanulmányait. 

A zongoraművészre telt házas hangversennyel emlékezte, amelyen felléptek pécsi és pécsi kötődésű zongoristák, mint Fodor Gabriella, Megyimóreczné Schmidt Ildikó, Boros Mihály, Balogh Ádám, Szabó Ferenc János és Király Csaba. 

Mindemellett személyes beszámolókkal és szakmai visszatekintésekkel gazdagította a megemlékezést Gyermánné Vass Ágnes és Szabó Ferenc János, akik ezekben Jandó Jenő művészetére, zenei hagyatékára fókuszáltak.

Az eseményen jelen volt Jandó Jenő felesége, Takács Tamara operaénekes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában