Tökéletes napok

2024.04.01. 11:00

A japán titkok most sem derülnek ki

Már eleve az elég lenne kedvcsinálónak, hogy a neves német filmrendező, Wim Wenders Japánban rendez, japán szereplőkkel, témájában teljesen japán filmet. De ezen felül is remek munka a Tökéletes napok.

Bama.hu

A történet szerint hősünk, Hirajama Tokióban dolgozik – az a munkája, hogy mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül aztán fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából.

Érzékenységet kíván meg ez a sztori, és az abszolút megvan. Wim Wenders egész életműve erről szól: hogy az apróságokból észrevétlenül nő ki valami egyetemes, de úgy, hogy közben maradnak azért titkok is. Úgyhogy ha nagy sóhajokra, apró bólogatásokra vágyunk, akkor irány a pécsi Apolló mozi!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában