Véresre vereti magát egy klubban

2024.04.10. 10:30

A város vezetősége a szegényeket és a kiszolgáltatottakat sanyargatja

Egy lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként az Oscar-jelölt Dev Patel. Az alkotás A majomember címet viseli, amit a pécsi Uránia Mozi és a Cinema City is vetít április 10-én.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Liu zishan

A film hőhőse maga a Majomember, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik a szegényeket és a kiszolgáltatottakat szisztematikusan sanyargatják. A címszereplő sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Több éven keresztül magában tartja a dühét, egészen addig, ameddig meg nem találja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. A fiatal férfiban amikor feltör egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelnek, és megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle.  

Dev Patel alkotását, amit a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője, a pécsi Cinema City háromszor – 15:00; 17:30; 20:00 – vetíti, míg az Uránia Mozi egyszer – 20:30 – küldi vászonra április 10-én. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában