Fúvós fesztiválra invitálnak Szigetváron

2024.04.26. 08:40

Bevonulnak a zenekarok és nagy műsort csapnak

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Proshkin Aleksandr

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar egyik legnagyobb rendezvényére készül, az április 27-i XI. Szigetvári Nemzetközi Fúvós Fesztiválra. A rendezvény egyúttal zenei tisztelgés is az 1566-os várvédő hősök előtt, a Civitas Invicta napja.

Mint arról Deichler András karnagy, a rendezvény ötletgazdája tájékoztatott, a menetzene szombaton délelőtt 11 órakor indul a város utcáin, a résztvevő zenekarok: Pagi Fúvószenekar (Horvátország), Kaposvári Helyőrségi Fúvószenekar, Dunaszekcsői Fúvószenekar és a házigazda Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar. Délután pedig 16 órakor kezdődik a program a Zrínyi téren a zenekarok bevonulásával. A megnyitó beszédet követően közös számok következnek a zenekarok előadásában, közreműködnek majd a Zrínyi-vitézek. Ezután a zenekarok felvezetésével a közönség átvonul a Tinódi Általános Iskola tornatermébe, ahol a zenekarok műsora következik a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában