Szépkorúaké a színpad

2024.04.26. 19:15

Dalolnak, táncolnak, és még verset is mondanak

Idén is megrendezi a pécsi Nyugdíjasok Egyesülete a Szépkorúak Regionális Tavaszi Kulturális Találkozóját, mely május 9-én 13-17 óra között a PKK Apáczai Művelődési Házban (Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.) lesz.

Mészáros B. Endre

A találkozón szerepelnek a régióban élő nyugdíjas kórusok, népdalkörök, tánccsoportok, vers-és prózamondók, szólóénekesek, hangszeres szólisták.

Csak néhány érdekesség a műsorból: hallhatunk népdalcsokrot szájharmonikával előadva, Somogyi karikázót és Sárközi táncokat járnak a hetven felettiek, népdalokat énekel több kórus, nyugdíjasok mutatnak be modern táncokat, operett dalok és a hatvanas, hetvenes évek slágerei is megszólalnak, táncra perdülnek a bábuk is, miközben Kányádi Sándor, Was Albert és Eminescu verseket is előadnak. A négy órás programban 21 műsorszámban közel kétszáz fellépő lesz és a baranyaiakon túl Bogyiszlótól Simontornyán át Dombóvárig érkeznek a szereplők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában