Kedves meghívás

2024.04.10. 07:59

Édes színházi percek: Süteményverseny és színielőadások várnak Magyaregregyen

Április 13-án a sütemények mellett a színházé lesz a főszerep Magyaregregyen. Ekkor tartják ugyanis a II. Egregyi süteményversenyt, ahol a helyi színjátszók mellett a környék művészeti csoportjai is fellépnek.

Mohay Réka

Tavalyelőtt már megrendezésre került egy süteményverseny, melynek sikerén felbuzdulva idén folytatódik az új hagyomány. Az édes ízeket pedig színházi előadások teszik teljessé és különlegessé az Arnold-házban zajló eseményen 15 és 18 óra között, április 13-án, szombat délután.

House,Wife,Wearing,Apron,Making,Finishing,Touches,On,Birthday,Dessert
Süteményverseny és színielőadások Magyaregregyen (A kép illusztráció)
Fotó: eldar nurkovic

A versenyre bármilyen házi készítésű süteménnyel lehet nevezni, amelyet szakmai zsűri, illetve közönség is értékelni fog. Az Arnold-házban 14 és 15 óra között várják a versenybe nevezni kívánt süteményeket. Az érdeklődő látogatók 450 forintos süteményjegyeket válthatnak, amelyekkel három különböző édességet lehet majd megkóstolni. A jegyek egyúttal szavazószelvényként  is működnek majd, amellyel a közönség voksolhat a számára legízletesebbnek tartott sütire, a zsűri pedig az első három helyezettet hirdeti majd ki.

Délután 15 órától a kóstolgatás mellé kulturális műsor következik, három környékbeli amatőr színjátszó csoport mutat be egy-egy előadást.

Fellép így a Szászvári MOZAIK Színjátszó csoport, a Kodály Zoltán Gimnázium hetedik-nyolcadik osztályos diákjainak csoportja, valamint a házigazdák, a magyaregregyi 

a magyaregregyi Égervölgye Színkör. 

– Szeretnénk ezáltal lehetőséget teremteni a csoportoknak a bemutatkozásra, illetve a kapcsolatépítést, az együttműködést is erősíteni. Nem utolsósorban szeretnénk kulturális programot kínálni a süteményversenyre érkezők számára – mondta el Glock Ákos szervező.

 

A süteményverseny mellett színielőadásokat láthat a közönség

 

A magyaregregyi Égervölgye Színkör 2022 őszén alakult amatőr színjátszó csoport, eddig a falu karácsonyán és az idősek napján mutatkoztak be. 

– Régi fényképek tanúskodnak róla, hog Egregyen erős hagyományai voltak a színjátszásnak, 1920-as, 1930-as években is működött színjátszó csoport, amelyek népszínműveket adtak elő akkoriban. Mi kicsit modernebb produkciókkal készülünk, ezúttal egy mesés színdarabbal várjuk a közönséget, A tükörbe zárt lány címmel

 – árulta el Glock Ákos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában