A helység kalapácsa

2024.04.03. 11:35

Erre az előadásra sokáig emlékezni fogunk

Izgalmas előadást csíphetünk ma el Siklóson, a könyvtárban – Petőfi Sándor hőskölteményét ugyanis nem túlságosan gyakran állítják színpadra.

Bama.hu

Gál Tamás viszi a show-t

Forrás: origo

A meghívó pontosan fogalmaz: Petőfi Sándor hőskölteményét Gál Tamás Jászai- és Dosky-díjas színész és előadóművész vitte színpadra nagy sikerrel 2004. novemberében. Az előadást azóta több mint 200 alkalommal játszotta partnereivel: Kováts Marcellel, majd Bodonyi Andrással, illetve Lakatos Áronnal. A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot. Az előadást a közönséggel való állandó komunikáció, a sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje, mely igazi Petőfi korabeli hangulatot varázsol a színpadra.

A fentiekből is kiviláglik, hogy nem mindennapi előadást láthat az, aki este hétkor ellátogat a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont eseményére. Petőfit szeretjük, a groteszket szeretjük, a különleges előadásokat nagyon szeretjük – úgyhogy ma estére ne csináljunk másik programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában