Programajánló

2024.04.09. 17:27

Halász Judit is fellép áprilisban a Kodály Központban

Áprilisban 10. és 15. között is több esemény közül válogathatunk Pécsen. Ezek között van a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. változatos program felhozata, amelyben szerepelnek koncertek, születésnapi konferenciák.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

A szeles hónap második hetének első programja a Füge Produkció és a DEKK Színház telt házas A férfiak szexuális világa című előadása volt. A darabot Vinnai András írta, aki a hímek belső világát boncolgatja kellő komolysággal és humorral.  Csüggedni azonban nem kell, mert számos más program is lesz a héten, amire érdemes ellátogatni.

Szülinapot ünnepelnek konferenciával

Április 10-én délelőtt 11 és délután 5 óra között Havasréti József 60. születésnapját ünnepelheti az érdeklődő közönség egy konferencia keretében a Művészetek és Irodalom Házában. Az interdiszciplináris eseményt három nagy témakörre – Kultúrakutatás, kultúrpszichológia; Irodalomtörténet és irodalomkritika; Havasréti József szépírói munkássága – bontották, amelyekben különböző szakértők fognak előadást tartani.  

Texasi blues-rock banda érkezik Pécsre

Ha pedig a konferencia után nem akarunk megpihenni, akkor az irányt érdemes az E78 Koncertterem felé venni, ahol Tommy Katona, azaz ifj. Katona Tamás pécsi születésű gitáros lép fel saját texasi blues-rock zenekarával, a 2010 óta működő Texas Flood-dal. Ez az alkalom lesz az első, hogy a trió teljes felállásban Travis Montoya dobossal és Steve Buckner basszusgitárossal lép fel. Ebből az alkalomból lendületes blues-rock dalokkal, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, ZZ Top és saját szerzeményekkel készülnek. 

Megzenésített versek varázsolják el a gyerekeket

A gyerekekre, családokra is gondoltak a ZsÖK-nél. Április 14-én délután három órakor Halász Judit lép fel Csiribiri koncertjével a Kodály Központban, ahol magyar költők verseinek feldolgozásával varázsolja el a gyermekeket. 

Megnyílnak a művészetek kapui

Április harmadik hetének hétfőjén pedig folytatódik a Művészettörténeti szabadegyetem I. - A 20. század harmadik előadásával, amelyet Dr. Aknai András muzeológus és művészettörténész, egyetemi tanár tart „A megtagadott múlt és jelen. A futurizmus” címen a Művészetek és Irodalom Házában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában