Kiskastély

2024.04.16. 11:30

Helyi portékákat is kínálnak majd a bólyi Gasztromajálison

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Makovics Kornel

Idén immár harmadik alkalommal rendez Gasztromajálist a Sziget Kincse Egyesület a bólyi Kiskastélyban. A civil szervezet meghívására május 4-én helyi és környékbeli kistermelők érkeznek a Batthyány-Montenuovo uradalom egykori gazdasági központjába, hogy ebben a gyönyörű történelmi környezetben mutassák be portékáikat az érdeklődőknek. A gasztropiacon megtalálhatók lesznek többek közt kézműves sajtok, tejtermékek, chili krémek, családi gazdaságból származó lekvárok, szörpök, ivólevek, gyümölcs különlegességek, sós és édes kovásszal készült pék áruk, adalék és tartósítószer mentes füstölt termékek, és nemezelt figurák vásárlásra is nyílik lehetőség. 

A kirakodóvásárt színes gyermekprogramok kísérik: 16 órakor a legkisebbeket "Mesekuckó" címmel interaktív meseprogram várja, 17 órakor pedig a Mohácsi Kutyaiskola interaktív kutyás bemutatójára kerül sor. A kézműveskuckóban az egész délutánt átívelő gasztronómiai program ideje alatt arcfestésre nyílik lehetőség, és a nemezelés technikájába is betekinthetnek az érdeklődők. Az idei Gasztromajálist 18 órai kezdettel Stumblin’ Angels Band koncert zárja.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában