Száll a dal

2024.04.17. 10:30

Jazz örökzöldek és saját kompozíciók is felcsendülnek az est folyamán

A következő Metronóm Jazz Klub keretében a Gáspár Károly Trió és Gereben Zita érkezik Pécsre április 18-án este 8 órakor.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Geoff Goldswain

Gáspár Károly zongoraművész a hazai jazzélet egyik meghatározó szereplője, aki sokrétű tevékenysége mellett hét évig volt a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, valamint a JazzMa.hu kritikai rovatvezetőjeként is dolgozott 2013 és 2023 között, jelenleg pedig a Gramofon zenei magazin munkatársa. A Pécsre érkező triójával saját kompozíciókat és jazz örökzöldeket is egyaránt játszanak, zenéjük pedig friss, előremutató, romantikus, esztetizáló, de közben tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait.  

A trióval érkező Gereben Zita már évek óta együtt dolgozik a formációval. Az énekesnő saját zenekarával saját kompozíciókat szokott előadni, viszont a trióval közismert jazz örökzöldek egyéni, friss, ugyanakkor a műfaj hagyományait tiszteletben tartó feldolgozásait adja elő. 

A koncerten való részvételi információkért keressék fel a pécsi fellépés Facebook-eseményét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában