Cseh Tamásról is megemlékeznek

2024.05.29. 07:00

Déryné Program: HOBO, A Boldog Herceg és Pindroch Csaba is Baranyába látogat

Baranyában, bár a színházi évadok a végükhöz közelednek, a kulturális élet május végén és júniusban sem lesz eseménytelen. A Déryné Program keretében ugyanis színes és változatos műsorokat tekinthet meg, díjmentesen vagy jelképes áron, különböző helyszíneken a közönség, több műfajt és témát felölelve.

Mohay Réka

Zenés, illetve prózai, komoly, valamint humoros előadások érkeznek Baranyába a Déryné Program keretében.

Déryné, Baranya, program
Déryné Program Baranyában májusban és júniusban

Hármasoltár – HOBO előadásában
Május 29-én, 17 órakor a kárászi Rónai István Közösségi Házban kerül sor Földes László, művésznevén HOBO „Hármasoltár” című előadására. A műsor József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison műveiből merítve járja körül a szabadság álmát, annak gondolatkörét. A három költő és zenész alkotásai időben és földrajzilag távol esnek egymástól, mégis szorosan kapcsolódnak egymáshoz, bemutatva a szabadság iránti vágyat és az ezzel járó küzdelmet.

A Boldog Herceg – meseopera
Május 31-én, 18 órakor a mázai Jószerencsét Közösségi Házban Oscar Wilde klasszikus novellája alapján készült „A Boldog Herceg” meseoperát láthatja a közönség. A történet a gőgös Herceg és a bátor Fecskelány közös kalandjait meséli el, akik együtt próbálják megtörni a Hercegre szórt átkot. Az előadás az önzetlenség, a szeretet és a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozza, miközben szórakoztató és tanulságos élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A Boldog Herceget Braga Nikita, szentpétervári születésű művész, Fecskelányt Kardffy Aisha, magyarországi, félig perzsa gyökerekkel rendelkező énekes színésznő alakítja.
Átlátszó víz legyen – Cseh Tamás emlékest
Június 15-én, 18 órakor a nagynyárádi Művelődési Házban rendezik meg az „Átlátszó víz legyen” című Cseh Tamás emlékest, amelyet Joós Tamás és Hegyi Norbert ad elő. A műsor Cseh Tamás ikonikus dalait mutatja be autentikus előadásban, tisztelegve a legendás előadóművész előtt. Az est során elhangzanak Cseh Tamás legismertebb dalai, amelyek többek között az Ascher Oszkár Színházban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban is nagy sikert arattak.

Segítség, megnősültem! – Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája
Június végén Pindroch Csaba önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” több helyszínen is látható lesz. Június 25-én Kátolyban, június 26-án Hidasban, és június 27-én Egerágon mutatja be az egyszemélyes vígjátékot. A Sebestyén Elemér regénye alapján készült előadás humoros és ironikus módon tárja a nézők elé a házasság hétköznapi komikus és keserédes pillanatait. Pindroch Csaba játékával a szerelem és a házasság témája előtt tiszteleg, miközben könnyed szórakozást nyújt a közönségnek.

A Déryné Program célja, hogy széles körben megszólítsa a magyar színházi élet résztvevőit és felkarolja a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségeket, kistelepüléseket. Ennek keretében tehát május végén és júniusban sem maradnak kultúrális élmények nélkül a baranyai települések, amelyek rendre ingyen, vagy jelképes áron tekinthetőek meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában