Siker

2024.06.06. 15:40

Országos fődíjat nyert a Lantos Ferenc művészetét bemutató kötet

Az Ünnepi Könyvhét keretében díjazzák a Szép Magyar Könyv művészeti győztesét. Idén ez nem más lett, mint Mészáros Flóra Lantos című kötete, mely Lantos Ferenc, pécsi képzőművész munkásságát mutatja be látványos, formabontó módon.

Mohay Réka

Fotó: M.A.

A Szép Magyar Könyv 2023 művészeti kategóriájának fődíjasa a Zsdrál Art által kiadott Lantos-monográfia nyert, melyet tavaly év végén Pécsen is bemutattak, megosztva az Orosz István életművét bemutató, Color Book / Black Book könyvvel. 

A Lantos c. mű szerzője és szerkesztője Mészáros Flóra, pécsi származású művészettörténész, Lantos munkásságának szakértője, a grafika és a borító pedig Herr Ágnes tehetségét dicséri, a képszerkesztő Müller András volt.
A díjat június 13-án vehetik át a nyertesek ünnepélyes keretek között a budapesti Vörösmarty téri Könyvhét nagyszínpadán 16:30-kor.

A nagysikerű kötet mutatja a modern művészet iránt a jelenben való érdeklődést és az igényt a minőségi kulturális albumokra, művészettörténeti munkákra egyaránt. A könyv korábban felkerült a fővárosi Írók Boltja havonta összeállított sikerlistájára is.

A köteten Herr Ágnes grafikussal együttműködve az volt a szerző célja, hogy a kötet vizuális értéket, dísztárgy jelleget kapjon, a könyvet kézbe véve rögtön kedvet kapjanak az olvasók Lantos Ferenc életműve és a nonfiguratív művészet mélyebb megismeréséhez egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában