Lantos-könyv

2024.01.22. 16:40

Felkerült a sikerlistára a pécsi születésű szerző kötete

A fővárosi Írók Boltja havonta összeállított sikerlistájára került Mészáros Flóra Lantos Ferencről írt átfogó, nagyszabású monográfiája.

Mohay Réka

Félelmetes volt olvasni ezt a kegyetlen, borzongató pszichothrillert.

Fotó: Luis Alvarez

A novemberben Pécsen is bemutatott, Lantos címet viselő könyv a novemberi sikerlistán olyan könyvek társaságában került a legkedveltebb művek közé, mint Karikó Katalin: Áttörések, Bödőcs Tibor: Prímszámok hóesésben című kötetei, Buddha beszédei, illetve Kepes András: Két macska voltam című könyve. 

A pécsi születésű, a Sorbonne-on doktorált művészettörténész, Dr. Mészáros Flóra Lantos Ferencet bemutató könyvével arra törekedett, hogy az olvasók közelebbről ismerjék meg a neves pécsi alkotó világlátását, alkotásait, illetve az absztrakt művészetről is teljesebb képet alkothassanak. 

A köteten Herr Ágnes grafikussal együttműködve dolgozott a szerző, így az eredmény vizuális értéket, dísztárgy jelleget is kapott. Az újszerű és kreatív látványelemek használata által a művészettörténész célja, hogy a könyvet kézbe vevők már az elolvasás előtt kedvet kapjanak a nonfiguratív művészet mélyebb megismeréséhez is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!