Vissza a Mátrixba

2024.06.09. 10:30

Szerelmükkel és egymásba vetett hitükkel felvértezve szállnak szembe a zsarnoksággal

A pécsi Uránia Mozi már levetítette a Mátrix sorozat első részét, de június 9-én érkezik a második rész is 20 óra 30 perckor, amely az Újratöltve alcímet viseli.

Czeczon Enikő

Az első részből megismert Thomas Anderson, azaz Neo úgy dönt, hogy szembenéz azokkal a kérdésekkel, amelyeket Morpheus és Trinity sugallt neki: Mi történne, ha a prófécia igaznak bizonyulna? Mi lenne, ha holnap véget érne a harc? Neo elindul, hogy felkutassa és megismerje az igazságot, és értelmét kiszabadítsa a Mátrix rabságából.

Mindeközben a gépek hadserege támadást indít Zion városa ellen. Csak órák kérdése, és a Föld utolsó embere uralta területét is elfoglalják az emberiség elpusztítására beprogramozott gépek. Morpheusnak azonban sikerül felrázni a város polgárait, és meggyőzi őket, hogy a jóslat be fog teljesülni, és a Kiválasztott véget fog vetni a gépekkel vívott háborúnak. Neo és Trinity szerelmükkel és egymásba vetett hitükkel felvértezve úgy döntenek, hogy visszatérnek a Mátrixba, hogy különleges képességeiket és fegyvereiket latba vetve szembeszálljanak a zsarnoksággal.  

Míg a Mátrix első részét 52 díjra jelölték, amelyből 42-őt be is zsebelt, a második részt 34 elismerésre jelölték, amelyből 8-at kapott meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában