Vízilabda

2018.09.25. 12:00

Most kell tolni a szekeret

A pécsi vízilabda utánpótlásfronton az ország elitjébe került, Lukács Gergely szakosztályvezető szerint azonban nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a hétköznapok munkájában ugyanolyan következetesek legyenek, mint eddig.

Szakács Miklós

A gyermek, serdülő és ifi korosztályok számára a közelmúltban rendezték meg a bajnokság kvalifikációs tornáját. A PSN Zrt. Sportiskola utánpótláscsapatai a hazai rendezésű eseményen maguk mögé utasították az OSC-t és a Kaposvárt is, így bejutottak a felsőházba. Ez azt jelenti, hogy a pécsi fiatalok az ország legjobb csapatai ellen edződhetnek hétről hétre.

– Egy újabb ajtót nyitottunk ki magunk előtt, méghozzá egy olyan ajtót, ami már évek óta zárva volt előttünk – értékelte a sikert Lukács Gergely, a PSN utánpótlás vízilabda szakosztályának vezetője. – Három évvel ezelőtt csináltunk egy hosszú távú tervet, abban bízva, hogy ez lehet majd az alapja a hosszú távon is fenntartható fejlődésnek. Akkor úgy gondoltuk, hogy 2020 környékén kell elérnünk oda, hogy bekerüljünk a bajnokság felsőházába, így természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy ez már idén sikerült. A gyerekek úgy örültek a torna megnyerésének, mintha BL-döntőn győztek volna.

Amikor a szakembert a további célokról kérdeztük, igyekezet nyugodt hangot megütni.

– Mint ahogyan eddig, úgy ezután is a mindennapok munkájára kell helyeznünk a hangsúlyt – szögezte le. – Az azonban nyilván óriási dolog számunkra, leginkább épp a gyerekeknek, hogy a hétköznapok után ezentúl a hétvége egy-egy kis ünnep lehet, hiszen testközelből tapasztalhatják meg, milyen a legjobbak ellen játszani. Ne legyen félreértés, mindenki ellen teljes erőbedobással fogunk küzdeni, nem adjuk olcsón a bőrünket. Tudjuk, hogy most minden gólért, pontért meg kell szenvedni, de ezért küzdöttünk, állunk a kihívás elé. Hosszú távon egészséges, felnőtt sportembereket akarunk nevelni, olyan játékosokat, akik az OB I.-be is odaérhetnek. Középtávon pedig szeretnénk stabilan ottragadni a felsőházban.

A pécsiek közben lejátszották az első fordulót, és máris megszerezték első pontjukat a Szolnok ellen. Ez erősíthet meg mindenkit abban, hogy a Pécsnek a felsőházban a helye.

– Most jött el az a pillanat számunkra, amikor végre irányba állt a szekerünk. Most már csak egy dolgunk van: tolni kell azt minden erőnkkel.ű

Az edzői csapat is bizonyított

– Pont ugyanúgy gondolkozok az edzői brigád kapcsán, mint amikor a gyerekekkel foglalkozunk a vízben: csapatban – mondta Lukács Gergely. – Egy nagyon jó, ambíciózus szakembergárda jött össze nálunk, kiválóan dolgoznak össze a kollégák. Folyamatosan képzik magukat, elmennek egymás edzéseire, más csapatokhoz is igyekeznek ellátogatni. A kvalifikációs sikerből minden egyes edző kivette a részét az utóbbi években, ez a siker az ő sikerük is. Ugyanilyen kemény, alázatos munka esetén még nagyon sok szép közös sikert fogunk elérni.A PSN utánpótlásedzői

Ifi: Vörös Tamás.

Serdülő: Surányi László.

Gyermek I.-II.: Török Viktor, Kovács Krisztián.

Gyermek III.-IV.: Jakab Dániel, Balázs Bence.

Baby I.-II.: Pauer Fanni, Arató Zoltán, Krizsán András.

Kapusedző: Barát Ferenc.

Egyéni felkészítésért felelő szakember: Csacsovszky Alex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában