Jön az első hazai

2021.02.03. 08:39

Vissza akarnak vágni az őszi mérkőzésért

Az első idei hazai meccsére készül a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapata, amely ma 19 órakor a rivális Szentest fogadja a férfi OB I. 19. fordulójában.

Szabó Dániel

20201009 Férfi OB I. osztályú Országos Vizilabda Bajnokság alapszakasz 1 csoport 9. forduló PVSK Mecsek Füszért - FTC-Telekom vizilabda mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Gál Dávid

Fotó: Laufer László

Az első idei győzelmét kipipálta az elmúlt hétvégén Debrecenben Török Viktor együttese, így megnövekedett önbizalommal vethetik bele magukat a mai mérkőzésbe a pécsiek. A Szentes az őszi szezon során egy góllal (6-5) jobbnak bizonyult hazai pályán Kolozsiéknál, így nem véletlenül fűti a bizonyítási vágy a PVSK játékosait. A két csapatot jelenleg négy pont választja el egymástól a tabellán (a Szentes javára), tehát mindkét fél számára rendkívül fontos lenne a három pont begyűjtése.

– Próbáltunk minél jobban felkészülni a szentesiekből. Teljesen más játékot játszanak, mint mi, statikusabbak, nem mozognak annyit, de ha érvényesíteni tudjuk a gyorsaságunkat, és csináljuk azt, amit tudunk, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy visszavágjunk az őszi vereségért – fogalmazott Józsa Ottó, a PVSK-Mecsek Füszért kapusa.

A 19 órakor kezdődő PVSK–­Szentes összecsapást is zárt kapuk mögött rendezik meg.

A 19. forduló további programja: Szeged–KSI, Tatabánya–Budapest Honvéd, ZF-Eger–MVLC-Miskolc, Ferencváros–Kaposvár, Vasas­Plaket–UVSE, OSC-Újbuda–BVSC Zugló.

Az OB I. állása: 1. Szolnoki Dózsa 55 pont, 2. OSC Újbuda, 3. Ferencváros 48, 4. BVSC-­Zugló 38, 5. Vasas-Plaket 37, 6. Budapest Honvéd 31, 7. ZF-Eger 29, 8. UVSE 29, 9. Szentes 23, 10. MVLC-Miskolc 21, 11. PVSK-Mecsek Füszért 19, 12. Kaposvár 18, 13. Szeged 14, 14. Debrecen 7, 15. KSI 3, 16. Tatabánya 3.

A korosztályos országos bajnokságok legutóbbi fordulójában remekelt a pécsi utánpótlás. A PVSK-val együttműködő PSN Zrt. mindhárom csapata bejutott a felsőházba, miután az ifik, a serdülők és a gyermekek is legyőzték a szegedi fiatalokat.

Utánpótlás országos bajnokságok, 15. forduló. Ifjúsági: PSN Zrt.–Szeged 10-9. Serdülő: PSN Zrt.–Szeged 14-12. Gyermek: PSN Zrt.–Szeged 14-11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában