Labdarúgás

2021.07.22. 09:11

Szünetelteti működését a Magyar Labdarúgó Egylet

Nincs tovább MLE, szünetelteti a működését. Szétszéledt a keret, a női futballisták ide-odaigazoltak. Ha lesz is folytatás, minimum csak egy év múlva lehetséges.

Horváth László

Forrás: MW

A legrosszabb verzió jött be, nem tudott senkivel sem megegyezni a jövőt illetően az MLE NB II.-es női felnőtt labdarúgócsapata (magyarul nem tudott pénzt szerezni), így a továbbiakban szünetelteti a működését. Ez legalább egyéves pauzát jelent. A reményt a folytatásra a Kozármisleny FC és a Szentlőrinc SE jelentette volna, ám a velük tervezett megegyezésből nem lett semmi.

És hogy még nagyobb legyen a baj: elvették tőlük a kiemelt utánpótlás-nevelési központ státust, állami támogatás, tao-háttér nélkül pedig nem megy. Papíron ugyan még létezik a Magyar Labdarúgó Egylet, de már csak a nagydobszai felnőtt férfi együttest működteti, ami Nagydobsza néven a megyei III. osztályban szerepel ősztől. Ahogy Rack Róbert, az MLE szakosztály-vezetője fogalmaz, nekik is csak a technikai hátteret biztosítják, megkeresés alapján.

– Nincs edzés, az MLE játékosai elmentek, máshová igazoltak – mondta Rack. – Dejan Berger szakmai igazgatóval az élen a horvátok már korábban itt hagytak bennünket, visszautaztak Eszékre. A távozókat nem érte váratlanul a kialakult szituáció, mindenki tudta, hogy a biztonságos pénzügyi háttér csak a hőn áhított NB I-es tagsággal lehetséges. Az jelentette volna a további gond nélküli jövő anyagi feltételeit.

A játékosok tudomásul vették, hogy nem lesz élvonal, ennek megfelelően léptek. Megkezdődött a becserkészésük más klubok által. A Szekszárd is elvitt négy-öt focistát, ők most indulnak először a labdarúgó NB II.-ben. Tőlünk pécsi futballistákat csábítottak át, akiknek fizetik a két megyeszékhely közötti utazás költségeit. Ott egy új dél-dunántúli női focibázis van kialakulóban.

Látok reményt arra, hogy egyszer majd visszajönnek néhányan hozzánk a volt keretből, ha rendeződik a helyzet. De kérdés, az mikor lesz?

Rack fáradtnak érzi magát, szerinte hiábavaló volt a sok erőfeszítésük, bármennyire is igyekeztek, nem sikerült a feljutás. Ahogy finoman fogalmaz, nem voltak az MLSZ kedvencei. További részletekbe nem ment bele.

Farkas Jázmin, az MLE egyik gólerős játékosa volt a legutóbbi idényben is.

– Még vacillálok, egyelőre nem döntöttem el, hol folytatom, a Szekszárd vagy a PMFC jöhet szóba – hallottuk tőle. – Múlt héten már edzettem Szekszárdon, az első benyomások jók voltak. Ráadásul úgy hallom, hogy a tolnaiaknak jók a kapcsolataik az MTK-val, az sem egy utolsó szempont. Még kipróbálom a PMFC-t is, aztán még ezen a héten leteszem a voksot valamelyik klub mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában