Amerikai futball

2022.09.07. 12:03

Lelkes jelentkezőkkel bővítené sorait a Pécs Legioners

Városunk és a megyénk egyetlen amerikai futball csapata bővítené sorait lelkes jelentkezőkkel. A válogató 14-én kerül megrendezésre a PMFC pályánál (Stadion utca 2.) 19.30-kor.

Móga Richárd

Forrás: Pécs Legioners

Fotó: RONASIFOTO

– Tavasszal indul a szezon, és nyár közepéig tart majd. Ősszel elkezdjük a munkát, a felméréseket, a taktikákat betanuljuk, illetve az újonnan érkezőket szeretnénk beépíteni. Ami a jelentkezőket illeti, nincs megkötés életkorra, de kizárólag 16 éves kortól lehet játszania a felnőttben – nyilatkozta lapunknak Leitner Norman, a Pécs Legioners egyik trénere.

Fotós: RONASIFOTO / Forrás: Pécs Legioners

A baranyai alakulatot jelenleg közel negyvenen alkotják, azonban az edzéseken csupán 20-30 játékos szokott részt venni, ami nem a legoptimálisabb. Sokan járnak Szekszárdról és Kaposvár környékéről is, akik emiatt nem tudják bevállalni a tréningeket.

Igaz, a tavalyi szezon elég siralmasra sikeredett, de ez betudható annak, hogy sok új fiatal sportolóval szerepelt a gárda. Az idei idényben szeretne az együttes a rájátszásba jutni, majd idővel az osztálylépés a legfőbb cél.

Fotós: RONASIFOTO / Forrás: Pécs Legioners

A közösségi oldalon is megtalálható az esemény, melyre ITT lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában