Bama.hu podcast

2022.10.06. 18:53

A PMSC Öregfiúk Egyesületének elnökével startol a podcast csatornánk

Műsorainkban Baranya megyei emberekkel beszélgetünk sportról, közéletről, kultúráról. Hétről hétre, minden, ami Baranya. Első adásunkban Kvanduk Bence, a Dunántúli Napló és a BAMA.HU sportújságírója beszélget a PMSC Öregfiúk Egyesületének elnökével, a huszonegyszeres válogatott Mészáros Ferenccel.

bama.hu

Az egykori klasszis csatár mesélt a pécsi évekről, a légióskodásról, de kitért Marco Rossi csapatának szép sikereire is.

– A magyar válogatott most felszálló ágban van – mondta Mészáros. – Ha szerzünk egy gólt, akkor utána hihetetlenül fegyelmezetten tud védekezni ez a csapat, nagyon nehéz ellenünk fordítani. Szalai Ádám felfokozott állapotban volt Lipcsében, ilyenkor jönnek az igazi csodagólok.

Szalai roppant fontos gólja kapcsán rákérdeztünk Mészáros azon találatára, amelyet harminchat évvel ezelőtt szerzett pécsi színekben, a Feyenord ellen. 

– Csodálatos emlék. Úgy tizenhétezer ember jött ki a meccsre, óriási volt a hangulat is. Eszembe sem jutott, hogy elveszíthetjük azt a mérkőzést. Pedig sérült voltam, de a pályán talán ez nem látszott. Ez az egyik legemlékezetesebb találat a pályafutásomban. 


Mészáros Ferenc a mai magyar labdarúgásról is adott egy gyors helyzetképet.

– Egyszer kiszámoltam: a mai gyerekek messze nem futballoznak annyit, mint mi. Ezen pedig csak egyéni képzéssel lehet javítani.

A beszélgetés már meghallgatható, illetve a hozzá készült videó is megnézhető.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában