Ökölvívás

2023.02.15. 18:01

Két fantasztikus szereplés, valamint egy válogatott meghívó a PVSK ökölvívóinak hétvégi mérlege

Móga Richárd

Forrás: PVSK

Szép pécsi sikereket hozott a Bocskai István Emlékverseny, amit idén immáron 67. alkalommal rendeztek meg Debrecenben. Az 1956-ban indult ökölvívó torna számos magyar és nemzetközi klasszist vonultatott fel a verseny története folyamán, sőt, olimpiai-, és világbajnokok tucatjai vettek részt.

Rekordszámú résztvevő vett részt, 13 férfi és 12 női súlycsoportban több mint háromszázan léptek szorítóba. A magyarok mellett többek között Kazahsztán, Thaiföld, Üzbegisztán, Ukrajna is ott volt a résztvevők között. A PVSK egyesületét két kiválóság képviselte. Hoffmann Réka (+81 kg.) kazah ellenféllel mérkőzött, és szoros mérkőzésen kapott ki, míg Cservenka Róbert (75 kg.) ukrán vetélytársával mérkőzött a legjobb nyolc között, ahol ugyan kikapott, így ötödikként végzett.

– Mindkét versenyzőnket maximális dicséret illeti – kezdte nyilatkozatát a klub hivatalos oldalának Alvics Gyula, a sportolók trénere. – Réka kazah ellenfele két fejjel magasabb, 15 kilóval nehezebb volt, ennek ellenére Réka nagyon ügyesen bokszolt, jól ütött, kiválóan mozgott, 3-2 lett a pontozás eredménye, szoros meccs volt. Robi a súlycsoport legjobbját kapta az ukrán személyében. A körülményeket figyelembe véve tisztes helytállás volt a cél, ez maradéktalanul megvalósult.

Plusz hab a tortán, hogy a Ébner Kristóf (8o kg), a PVSK fiatal ökölvívója meghívást kapott az ifjúsági nemzeti válogatott keretbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában