Labdarúgás

2023.08.16. 20:32

A Vasas ágyúi sem tudták átütni a PMFC bástyáit (galéria)

A labdarúgó NB II. 4. fordulójában a Pécs a Vasas ellen is megtartotta veretlenségét mivel Helesfay eszén Holenderék sem tudtak túljárni.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Lüktető meccset játszott egymással a PMFC és a Vasas, amelynek első félidejében érvényesíteni tudta akaratát a hazai együttes. Tóth-Gábor már a 3. percben megszerezhette volna a mindössze 18 éves Vas Bence okos indításából a vezetést, azonban a pécsiek csatárának gólcsendje tovább húzódik. Az első félidőben az angyalföldiek néhány kontrán és átlövésen kívül nem veszélyeztettek, míg a Pécs többször is megszerezhette volna a vezetést. Hozzá kell tenni, minden esetben Baráthék közbe tudtak még idejében avatkozni, Uramnak nem kellett bravúrokat bemutatnia.

A fordulást és a félidei cseréket követően elkezdett nyomni a Vasas, s Hinora egy támadáson belül kétszer is eredményes lehetett volna, de emelése és fejese is a keresztlécre hullt. Hozzá kell tenni, előtte egyszer még Vas is telibe találta a kapufát. A mérkőzés hajrájában úgy tűnt azonban, egy másik pécsi fiatal lehet a döntő játékos. Bukovics ugrott ki Krausz passzából, azonban ekkor Uram hárítani tudott.

A mérkőzés ráadásában Holender tehetett volna pontot az összecsapásra, ekkor viszont Helesfay is megmutatta, nem véletlenül vele kezdődik már nagyon régóta a PMFC névsora.

PÉCSI MFC–VASAS 0–0
Labdarúgó NB II. 4. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezette: Antal Péter (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz, Pejovics, Majnovics – Terbe, Szeles (Krausz, 69.) – Vas (Bukovics, 75.), Gyurkits, Szabó M. (Harsányi, 84.) – Tóth-Gábor (Gera, 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám
VASAS: Uram – Szivacski, Litauszki, Baráth B. (Pávkovics, 73.), Deutsch – Hidi M., Sztojka (Urblík, a szünetben) – Bakti (Girsik, 55.), Hinora (Holender, 65.), Radó (Tóth M., a szünetben) – Novothny. Vezetőedző: Desits Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában