Labdarúgás

2023.08.27. 18:35

Elmaradt az újabb bólyi bravúr a MOL Magyar Kupában

Móga Richárd

Forrás: Monyoródi Levente

Fotó: Monyoródi Levente

Az NB III.-as ellenfél mellett a nagy meleggel is meg kellett küzdenie a bólyi labdarúgócsapatnak hazai pályán a MOL Magyar Kupa második fordulójában. 

Ahogy az első fordulóban, a másodikban is jobbára amatőrcsapatok alkotják a mezőnyt, hiszen az I. és II. osztály együttesei csak a harmadik körben csatlakoznak majd. A Magyar Labdarúgó Szövetség négy területi alapú csoportba sorolta a résztvevőket. Fontos kiemelni, hogy ebben a fordulóban nem volt védettség, azaz bárkit bárkivel összesorsolhattak. Az első fordulóban összesen hat harmadosztályú csapat esett ki, négyet megyei osztályú ejtett ki, kettőt pedig NB III.-as, tehát az osztálykülönbség továbbra sem jelent sokat a kupasorozatban.

A nyitányon is harmadosztályú együttes (Szekszárd) ellen szerepelt a Baranya vármegye I.-es klub, ráadásul akkor a bólyi szurkolók örülhettek (2–1). Ezúttal viszont kijött az osztálykülönbség, sőt, már az első játékrészben két góllal vezetett a Nagykanizsa, a folytatásra pedig egyre kevésbé bírta erővel a házigazda.

Bólyi SE–FC Nagykanizsa 1–5 (0–2)

Labdarúgás, MOL Magyar Kupa második forduló. Vezette: Fehérvári (Topálszki, Nagy M.). Bólyi SE: Dósa – Bódis (Pókos, 78.), Marton, Pauk (Staub, szünetben), Szíjas – Stefán (Hidasi, 66.), Nagy Zs., Zsebe D., Erdélyi (Édelmann, 37.) – Kutor, Menyhei (Móhr, 66.). Vezetőedző: Horváth Dávid Csaba.

Gólszerzők: Menyhei (65.), illetve Fehér B. (5., 48.), Szinay (43., 87.), Lőrinc B. (63.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában