Kosárlabda

2023.08.23. 12:22

Horvátországot is legyűrték a mieink

Kvanduk Bence

Fotó: Melinda Nagy

Nem csak részt vett, szép eredményeket ért el az U14-es fiúkosárlabda-válogatottunk a Slovenia Ball 2023-as kiírásán. A mieink legyűrték Bosznia-Hercegovina tehetségeit, valamint a hazaiak fehér csapatát, Ukrajnát, s végül Horvátországot is az 5. helyért vívott csatában. Korábban Lengyelországtól 1, Montenegrótól 4 ponttal kaptak ki a mieink. 

A nemzeti alakulatban a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia ifjoncai is ott voltak. Gáspár Vince, Inalegwu Noel és Marokházi Levente képviselte a központot. Az utolsó hely­osztón Gáspár 5, Inalegwu 3, Marokházi 4 pontot tett a közösbe, ami nem tűnik soknak, de a 79–76-os siker ezek nélkül nem jöhetett volna össze. 

Marokházi legjobb meccsét a szlovénok ellen játszotta, akkor 20 pontig jutott, Gáspár még Montenegró ellen hozott 13 pontos találkozót, Inalegwu nagyjából végig 3-6 pont között mozgott a tornán. 

A magyar keret: Gáspár Benedek, Gáspár Vince, Inalegwu Noel, Kurfis Zétény, Marokházi Levente, Nagy Ágoston, Németh Donát, Papp Gergely, Pichovszky Bertalan, Rozmán Flórián, Szabó Bence, Szafkó Márk.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában