Futsal

2023.08.15. 14:20

Kaptak egy kis ízelítőt: megszerezte első élvonalbeli gólját a PTE-PEAC futsalcsapata

Vereséggel kezdte élvonalbeli szereplését a PTE-PEAC futsalcsapata, de már a nyitányon sikerült megszerezni a történelmi találatot Vénosz Soma révén, összességében pedig dicséret illeti a pécsi együttest. Pörögni kell tovább, hiszen pénteken már a címvédőt látja vendégül az újonc baranyai alakulat.

Móga Richárd

Átszelte az országot a PTE-PEC futsalcsapata, hogy lejátszhassa első élvonalbeli mérkőzését, ami igencsak eseménydúsra sikeredett. Nyíregyházán, a Continental Arénában lehetett várni a történelmi pillanatra, azonban az izgalom és a megilletődöttség kissé megmutatkozott a találkozó elején a pécsi együttesen.

Percekkel a kezdés után a brazil Rodrigues Emanoel Joao góllal üdvözölte a baranyai klubot az élvonalban, így gyorsan meg kellett magát ráznia Élő Tibor legénységének. Szerencsére ez sikerült is, hiszen Vénosz Soma a 14. percben egalizált. Igaz, sokáig nem lehetett örülni, ugyanis röviddel utána jött a válasz. Ráadásul a szünetet követően egy véleményes helyzetben a játékvezető büntetőt ítélt a házigazdának, amit értékesített Kovács Béla Róbert, onnan pedig már nem volt visszaút. 

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza–PTE-PEAC 4–1 (2–1)

Férfi Futsal NB I., első forduló. Vezette: Szűcs L. (Szabó F., Szabó P.). Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Costa, Dávid R., Rodrigues. Cserék: Gagyi, Krajnyák, Kovács B., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos L., Kovács Á. Vezetőedző: Lovas Norbert. PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Palvek, Pápai, Forró, Koller, Spánitz, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólszerzők: Rodrigues (3.), Lakatos L. (16.), Kovács B. (26. – büntetőből), Kovács G. (33.), illetve Vénosz (14.).

Bartal Bence, a PEAC csapatkapitánya: – Az első pár percet megilletődve kezdtük, de ez betudható annak, hogy mindenkinek ez volt az első élvonalbeli mérkőzése. Az idő haladtával szépen kezdtük felvenni a ritmust, de mindvégig éreztük, hogy ez egy teljesen más kávéház. Ha hibázunk védekezésben, akkor az ellenfél kíméletlenül megbüntet. Igaz, véleményünk szerint 2–1-es állásnál egy véleményes szituációban a játékvezetők belenyúltak a meccsbe, utána pedig már nem sikerült visszajönnünk. Összességében teljesen elfogadható, amit nyújtottunk. Gratulálok mindenkinek az első NB I.-es mérkőzéséhez! Van mire alapoznunk, és köszönjük a vezetőségnek az egész napot, profi volt! 

Ez következik (08.18.): PTE-PEAC–Haladás VSE (19.00). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában