Kosárlabda

2023.10.25. 09:30

„Csapatként kell leküzdenünk a nehézségeket” – a legjobbjuk nélkül folytatja a pécsi együttes

Nagy utat tett meg az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, de a fáradtság, na meg a legeredményesebb kosárlabdázó hiánya sem lehet kifogás, ugyanis győzelmi kényszerben várja a Ragusa Dubrovnik elleni nemzetközi kupameccset Jovan Gorec együttese, ami szerdán 18 órakor kezdődik.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Az elmúlt öt mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így nem volt egyszerű feladata ebben a pár napban Jovan Gorecnek, hogy felrázza lányait. Ráadásul ismét egy kimerítő utazás várt az együttesre, ugyanis kedd reggel egy tizenkét órás buszút következett, szerda délelőtt pedig már egy átmozgató edzésen lehet szerepelni.

További nehézség, hogy a hétvégi bajnokin bokasérülést szenvedett a Pécs legeredményesebb kosárlabdázója, Sydney Wallace, így rá nem számíthat a szerb tréner. Pozitívum viszont, hogy a tízfős keretben öt akadémista is ott van: Laczkó Sára, Adenike Olawuyi, Rátkai Eszter, Halmágyi Kitti és Halmágyi Kata.

Időközben az izraeli Ramat Hasharon visszalépett a nemzetközi szerepléstől, így van egy háromcsapatos csoport, aminek köszönhetően a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) azt a döntést hozta, hogy negyedik elleni eredmények nem fognak számítani. Ennek értelmében a tizenkét csoportból továbbjut minden első és második helyezett, valamint a nyolc legjobb harmadik.

Tehát jelen esetben nem számít, hogy mennyivel, de nyerni kell szerda este a Ragusa Dubrovnik vendégeként. Az már egy más kérdés, hogy egy hét múlva nem lesz ilyen kedvező a helyzet, hiszen majd a Bursa ellen hazai terepen legalább négy ponttal kellene jobbnak lenni, mert a végén számíthat az egymás elleni eredmény.

Na de előbb még ugorjuk meg a közelebbi akadályt. A Dubrovnik az elmúlt öt tétmeccséből kettőn aratott győzelmet, a nemzetközi porondon viszont esélye sem volt a horvát brigádnak. A keretüket csak hazai, illetve egyetlen bosnyák játékos alkotja. Ezzel szemben Jovan Gorec számíthat amerikai és szerb léigósra is.

– Az első két nemzetközi kupameccsünket elveszítettük két erős csapat ellen. Tisztelnünk kell a következő ellenfelet, és mindenképpen meg kell szereznünk a győzelmet – vélekedett Payton Williams, az NKA Universitas Pécs egyik kiválósága. – Nagyon jól haladunk, tudjuk, hogy mik az erősségeink. Keményen kell játszanunk, és segítenünk kell egymást, hogy sikeresek lehessünk. Ez a siker pedig el is fog jönni, ha továbbra is így szereplünk. Bízom a csapatban, és a legfőbb, hogy bízunk egymásban.

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Nagyon fontos mérkőzés következik számunkra, egy olyan összecsapás, amelyet mindenképpen nyernünk kell. Rengeteg problémával küzdünk, sérülések miatt nem tudtunk kedden teljes csapattal útra kelni Horvátországba, de ez nem kifogás, csapatként kell leküzdenünk a nehézségeket, és megszerezni az első győzelmünket az Európa Kupában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában