Labdarúgás

2023.11.22. 09:09

A legjobbakat is keményen megizzasztja a Misleny

Már csak két forduló van vissza a labdarúgó NB II. első feléből, ami során a HR-Rent Kozármisleny szeretné elrontani ellenfelei napját.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Lassan elér a labdarúgó NB II. az első felének végéhez, azaz nagyjából mindenki játszott már mindenkivel. A nagyszerűen szereplő HR-Rent Kozármisleny is már csak két alakulattal nem találkozott. Egyfelől a jelenleg második Nyíregyházával, másfelől a kiesés elől menekülő Siófokkal nem meccselt még. Előbbivel december első hétvégéjén csap össze, utóbbit ezen a hétvégén fogadja majd. 

A kék-fehérek az első 15 fordulóban 28 pontot és 26 gólt szereztek (ez ötszöröse a Pécs termésének), miközben Lékai hálóját 16 alkalommal vették be. 
Elmondható Kirchnerékről, hogy szeretnek beleköpni a top együttesek levesébe. Kilenc találatot jegyeztek ellenük, s hat egységgel gazdagodtak. Csak a Győr ellen szenvedtek ebből a csoportból vereséget, 2–1 lett a vége, viszont a Vasast egy hétgólos találkozón (4–3) már felülmúlták. A Szeged és a Csákvár 1–1-gyel, a Gyirmót 2–2-vel szerzett ellenük egy egységet. A mérlegüket a Nyíregyháza ellen még javíthatják is. 

Összességében mégis a középcsapatok ellen szerepel legjobban Aczél Zoltán együttese. Csupán egy vereséget szenvedtek el a tabella ezen részében tanyázó gárdák ellen, a Kazincbarcika (1–0) volt jobb. A Soroksárt, a Honvédot és a Budafokot 2–1-re, a Szombathelyet 2–0-ra verték, de a legjobb eredményüket a megyei rivális ellen érték el, a PMFC 3–0 után somfordálhatott haza a kék-fehérektől. Ez 15 pont. 

A kiesés elől menekülő gárdák esetében eggyel szereztek csak több pontot, mint a legjobbak ellen, igaz, itt is vissza van a Siófok elleni meccs, még fordíthat ezen, illetve ebbe a csoportba soroltuk a legkevesebb együttest. A 14. BVSC-Zugló ellen 1–0-ra nyertek Tóth Zoltánék, az Ajkát egy hármassal tudták le, míg a Mosonmagyaróvár ellen 1–1-gyel szereztek pontot. A Tiszakécske 2–1-gyel megtartotta ellenük a pontokat. Ha a Szombathelyet átsorolnánk ide, akkor is 12-10 arányban a középcsapatok ellen szerezték a legtöbb egységüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában