Kosárlabda

2023.11.19. 20:38

Robbant a csarnok, ünnepelhet a város: legyűrték a bajnokaspiránst a pécsi lányok

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Kiválóan, egy 6–0-ás szériával kezdte a SERCO UNI Győr elleni rangadót az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, de ezt csak azok láthatták, akik a helyszínről kísérték figyelemmel a találkozót, ugyanis az M4 sportcsatorna az első negyed alatt még Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának interjúját közvetítette.

Igaz, az első etap eredményét látva talán sok pécsi szimpatizáns nem is bánta, hogy lemaradt az első tíz percről, hiszen az idő haladtával a hibátlan listavezető magasabb fokozatra kapcsolt, sőt, rövid ideig még tizenkét ponttal is vezetett a vendégcsapat.

Aztán következett egy pontszegény felvonás, ahol mindkét fél rengeteget hibázott. A drukkerek mindössze tizenegy sikeres mezőnykísérletet láthattak, így reménykedni lehetett abban, hogy ennél csak fényesebb lesz a folytatás.

A nagyszünetet követően Jovan Gorec alakulata hoppon hagyta ellenfelét, ráadásul a negyed vége előtt át is vette a vezetést kis időre, igencsak stílusosan, ugyanis a baranyai együtteshez visszatérő Simon Zsófia hármasával sikerült elcsendesíteni az éllovast. Mindenesetre komoly fegyvertényt jelentett, hogy döntetlennel lehetett várni az utolsó játékrészt.

Érdekesmód a Győr feltámadása elmaradt, négy perc elteltével csupán egy pontot jegyzett a klub, így nem csoda, hogy egyre inkább elhitték a hazaiak, hogy borítani lehet a papírformát.

Egyre fokozódott a feszültség, nagy rohanásba kezdett mindkét brigád, de többek között a szurkolóknak is köszönhetően sikerült a bravúr, így legyőzte a Pécs a bajnokaspiránst.

NKA Universitas Pécs–SERCO UNI Győr 71–66 (18–27, 12–11, 24–16, 17–12)
Női kosárlabda NB I., ötödik forduló. Pécs. Vezette: Mészáros B., Goda, Németh P. Pécs pontszerzői: WILLIAMS 15, RÁTKAI 13, Weninger 13/3, LACZKÓ 7/3, Mérész 7, Kiss A. 3, Olawuyi 2, Tadic 2, Smailbegovic 3/3, Simon 6/6. Vezetőedző: Jovan Gorec. Győr pontszerzői: ANIGWE 12/3, Bach 11, Slocum 9/6, Goree 10/3, Nagy D. 10, Török, Dubei 2, Molnarová 2, Hegedűs 1, Dombai 2.

IMG_4312
Fotó: Laufer László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában