Kosárlabda

2023.12.14. 09:30

Történelmi csata következik: nem skótoskodhatnak a pécsiek

Idei utolsó hazai nemzetközi kupameccsére készül az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, egy elszánt, feltörekvő skót csapat ellen, ahol már a legjobb tizenhat közé jutás a tét. A párharc első felvonását csütörtökön 18 órától rendezik meg a Rátgéber Kosárlabda Akadémián.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Egy kisebb rutinnal rendelkező skót ellenfél, a Calednonia Gladiators ellen léphet parkettre az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata csütörtök este, hogy előnyt szerezzen az Európa Kupa play-offjának első felvonásán, ahol a legjobb tizenhat közé jutás a tét. A két együttes még nem mérkőzött meg egymással, így a Rátgéber Kosárlabda Akadémiára kilátogató drukkerek egy történelmi sporteseménynek lehetnek szemtanúi a Pécs idei naptári évének utolsó előtti meccsén.

Riválisunk már történelmet írt azzal, hogy első skót alakulatként az Európa Kupa G-csoportjában nekivághattak a nemzetközi porondnak. Az izraeliek visszalépésével csoportjuk karcsúbb lett, a Gladiators végül elcsípte a második helyet. Játékoskeretük az előző idényhez képest jelentős vérfrissítésen esett át. Kilenc új kosárlabdázó érkezett a két rutinos alapember, a brit válogatott Erin McGarrachan és a 2015/2016-os idényben a PINKK-Pécsi 424-ben szereplő, 36 esztendős, a korábban szintén válogatott Chantelle Handy mellé. Trénerük egy spanyol szakember, akinek ez az első külföldi kihívása.

A pécsi klub jó úton halad, jól mennek a dolgok, de Jovan Gorecnek biztosan fejtörést okoz, hogy Rátkai Eszter és Simon Zsófia is sérüléssel bajlódik. Mindenesetre a visszatérő Sydney Wallace komoly fegyvertény lehet.

Jovan Gorec, a Pécs vezetőedzője: – Egy jó csapat ellen fogunk játszani, amelyet egy nagyon tapasztalt spanyol edző irányít. Ez a szakasz most teljesen más az oda-visszavágó miatt, a párharcot csütörötkön nem tudjuk befejezni. Nagyon okosnak kell lennünk, és meg kell próbálnunk a lehető legjobbat kihozni a hazai meccsen. Remélem, hogy sokan eljönnek, és szurkolnak nekünk, hiszen nagy szükségünk lesz a segítségükre!

Sydney Wallace, a Pécs kiválósága: – Nagyon magabiztosnak érzem magunkat, és mint ahogy mindig, a következő meccsen is fontos lesz, hogy csapatként játsszunk, erre kell koncentrálnunk. Mindenkinek megvan a maga feladata, mindenki tudja, mit kell csinálnia a pályán. Egyre inkább összeállunk, megismerjük egymást és mindenkinek megvan a helye. Ha mindannyian a legjobbunkat hozzuk, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapattá érhetünk össze. A legfontosabb a szervezettség és a koncentráció, hogy ne veszítsük el a fókuszt a védekezésben, nem adjuk el a labdákat, és ne kapjunk gyors és könnyű indítás kosarakat.

A visszavágót majd egy hét múlva, december 21-én 20.30-tól rendezik meg East Kilbridge-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában