Kosárlabda

2024.01.25. 13:13

Mentek, láttak, győztek: tovább íródik a pécsi tündérmese

Az élvonalbeli bajnokság újoncának, az NKA Unviersitas Pécs férfikosárlabda-csapatának sikerült bejutnia a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa négyesdöntőjébe, ahol évek óta nem járt pécsi együttes. Április elején jön a folytatás, méghozzá a Szolnok ellen.

Móga Richárd

Még mindig nehéz elhinni, hogy az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata valójában mekkora tettet is hajtott végre ebben az egyébként is történelmi szezonban azzal, hogy bejutott a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa négyesdöntőjébe.

Előzetesem nem lehetett sétagaloppra számítani a Zalaegerszeg vendégeként a negyeddöntőben, de a baranyai együttes már több alkalommal is borította a papírformát, így persze nem volt kilátástalan helyzetben Goran Tadic legénysége. Pláne látva a jó kezdést, na meg azt a tüzet és kemény munkát a végjátéknál, aminek meglett az eredménye.

– Pár hónapja játszottunk ugyanitt, s akkor az ellenfelünknek volt szerencséje, ezúttal pedig nekünk – nyilatkozta a mérkőzést követően a pécsi vezetőedzőe, Goran Tadic. – Különösen fontosak voltak a három pontos kísérleteink. Úgy érzem, hogy megérdemeltük a győzelmet, hiszen mi is nagyon keményen dolgozunk ezekért a sikerekért minden nap.

A csapategység tehát aranyat ért, de nem lehet elmenni szó nélkül Walker Jordan Anthony Michael egyéni teljesítménye mellett sem, ugyanis a huszonhét esztendős kosárlabdázó huszonnyolc pontot szerzett többek között hét hármasának köszönhetően, továbbá leszedett egy lepattanót és kiosztott egy asszisztot.

– Elképesztően fontos és nagyon nehéz mérkőzés volt ez mindkét csapat számára, azt viszont tudtuk előre, hogy mire számítsunk – osztotta meg gondolatait Ibrahim Durmo, a Pécs kiválósága. – Nagy energiát fektettünk a játékba és a lepattanók megszerzésébe is. Ez vezetett a győzelmünkhöz, és örülök annak, hogy sikerült egy ilyen szoros csatában nyernünk.

A tervek szerint az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa négyesdöntőjét majd április 6-7-én rendezik meg, a helyszín viszont csak január 30-a után lesz hivatalos. Azt viszont biztosan tudni lehet, hogy Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–SZTE-Szedeák és NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász elődöntők lesznek.

Természetesen addig sincs megállás, ugyanis szombaton 18 órától már a DEAC vendégeként kellene gyarapítani a pontokat az élvonalbeli bajnokság keretein belül, majd februárban egy hazai (Zalakerámia) és két idegenbeli mérkőzéssel (Alba, Honvéd) folytatódik a pontvadászat, márciusban pedig öt izgalmasnak ígérkező csata vár Goran Tadic együttesére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában