Kosárlabda

2024.01.24. 20:25

Ilyen a mesében nincs: őrült végjáték után négy közé jutott a Pécs

Hatalmas küzdelem után bejutott a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa négyesdöntőjébe az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, így sikerült még felejthetetlenebbé tenni ezt a történelmi szezont.

Móga Richárd

A 4–0-ás hazai nyitányt leszámítva kiválóan kezdett az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata a Zalaegerszeg vendégeként a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében. Sokáig úgy tűnt, hogy a nagy rohanásokkal teli első felvonás nem lesz majd túlságosan pontgazdag, de azért a két fél együtt negyvenegy pontot csak összegyűjtött.

A második etap során sem sikerült igazán megszórni a házigazdát, a Zalaegerszeg viszont Hicks vezényletével szárnyra kapott, és megfordította az összecsapást. A nagyszünetben Goran Tadicnak lehetősége volt rendezni a sorokat, ez pedig látszólag igencsak jól sikerült: a Pécs némileg megfékezte riválisát, sőt, be is húzta a negyedet, így csupán négypontos hátrányból lehetett várni az izgalmasnak ígérkező végjátékot.

A közelségből adódóan meg is érezte a siker ízét a baranyai együttes, a 7–0-ás sorozattal pedig jelezte, hogy még felejthetetlenebbé tenné ezt a történelmi 2023/24-es szezont. A kemény munkának meg is lett az eredménye, így ismét sikerült nagyot robbantani.

Zalakerámia ZTE KK–NKA Universitas Pécs 75–78 (20–21, 21–15, 15–16, 19–26)
Férfi kosárlabda, Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntő, Zalaegerszeg. Vezette: Dr. Mészáros B., Goda, Söjtöry. Zalakerémia ZTE KK legjobb pontszerzői: HICKS 19/9, KELLER 10/3. NKA Univesitas Pécs: Kerpel-Fronius , Scherer 3/3, Kovács P. 4, Durmo 8/3, MANJGAFIC 16/6. Cserék: Nikolic 10, Lados 9/6, Bor, Benke, Rátgéber, WALKER 28/21, Herger. Vezetőedző: Goran Tadic.
Ez következik (01.27.): DEAC–NKA Universitas Pécs (19.00).
További negyeddöntők eredményei: Szombathely–Alba Fehérvár 95–73, Körmend–Szedeák 91–98, Szolnok–DEAC 85–78.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában