Cselgáncs

2024.02.13. 16:00

Ezekből a vereségekből is erőt meríthetnek

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Nem úgy sikerült a baranyai cselgáncsozók számára a European Open, ahogyan arról álmodtak, azonban így is remek tapasztalatokat szereztek. 

Egyfelől a PVSK reménysége, Kenderesi Péter indult el a 100 kilogrammos, jóval tapasztaltabb riválisokkal szemben. A 22 indulós mezőnyben az első körben az ukrán Danilo Hutszol jött vele szemben, aki végül 7. pozícióban zárta a versenyt. Az ellene elszenvedett vereséggel a pécsi sportoló helyezés nélkül zárt, csak úgy, mint a kategória többi magyar versenyzője, Ohát Zalán (Budaörs), Lakos Máté (Rákosvidéke) és Havasi Bálint (Samurai JC). 

A másik baranyai induló a Siklósi SE tehetsége, Szász Hanna volt. Ő az 57 kilogrammos, 29 indulót számláló mezőnyben vágott neki a csatáknak, de a spanyol Marta Garcia Martin ellen véget is ért számára az első körben a küzdelem. Az ibériai rivális bronzzal utazhatott haza, míg Szász helyezés nélkül zárt, csak úgy, mint a két másik magyar sportoló a kategóriában, Péter Fruzsina (KSI) és Vég Luca (Cegléd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában