Labdarúgás

2024.02.22. 20:30

Új kihívások elé néz az ötszörös gólkirály, Novák Balázs

A tavalyi szezon végén rekordokat döntve, immáron ötödik alkalommal lett gólkirály a felnőttek között Novák Balázs Mihály, majd a 2023/24-es idényben is ott liheg húsz találattal a góllövőlista listavezetőjének, Sárközi Jánosnak (21 gól) a nyakában. Vélhetően majd új csapatában is maradandót alkotna.

Móga Richárd

Forrás: Novák Balázs

A téli felkészülési időszak során az egyik teremtornán komoly sérülést szenvedett Novák Balázs Mihály, így ismét fel kell építenie magát, de ezt már nem a tavalyi ezüstérmes Himesházánál fogja megtenni, hanem újdonsült együttesénél, a Komló második számú labdarúgócsapatánál.

Új csapatában is maradandót alkotna.
Új csapatában is maradandót alkotna.
Forrás: Novák Balázs

A huszonhét esztendős spíler fiatalként szerepelt többek között a PVSK, a Kozármisleny, valamint a Szentlőrinc alakulatában, felnőtt játékosként pedig megfordult a Pellérd, a Hosszúhetény és a Himesháza csapatainál.

– Összességében pozitívnak ítélem meg az elmúlt öt esztendőt, amit Himesházán töltöttem – nyilatkozta lapunknak Novák Balázs Mihály. – Szerettem ott lenni, elfogadtak a szurkolók és a csapattársak is, ezt pedig igyekeztem gólokkal és gólpasszokkal meghálálni. Semmi rossz élményt nem tudok felidézni ebből az időszakból. Nagyon jól éreztem magam a srácokkal, úgyhogy bátran jelentem ki, hogy csak jó szívvel emlékszem vissza. Azt pedig külön köszönöm, hogy a Himesháza labdarúgócsapatának minden tagja segített abban, hogy ez az átigazolás megvalósuljon.

A gólérzékeny támadónak természetesen volt pár megkeresése, ami nem meglepő, látva a statisztikáit, de döntését nem volt nehéz meghoznia.

– Volt pár megkeresésem, de mivel Komlón élek, ráadásul tíz percre lakom a pályától, így nem is volt kérdés, hogy mire kell igent mondanom – osztotta meg gondolatait Novák. – Sosem voltam húszezer forintos játékos, aki minden fél évben máshol focizik csak azért, hogy pár tízezer forinttal többet keressen. Komlón ismertem a csapat nagy részét, volt akivel régen is együtt játszottam, plusz szimpatikus volt a hozzáállásuk, és amit beletesznek minden edzésen. Szeretném itt is minél több góllal és gólpasszal segíteni a társakat, s remélem, hogy tavasszal minél több pontot sikerül majd begyűjtenünk.

A Komló II. a február 25-én, vasárnap 14 órától bizonyíthat hazai környezetben a Véménd ellen.

Novák Balázs Mihály elmúlt szezonjai számokban:
2022/23 – 55 gól – 1. hely
2021/22 – 38 gól – 1. hely
2020/21 – 43 gól – 1. hely
2019/20 – 31 gól – 2. hely
2018/19 – 45 gól – 2. hely
2017/18 – 33 gól – 1. hely
2016/17 – 28 gól – 1. hely
2015/16 – 29 gól – 4. hely
2014/15 – 13 gól – 17. hely
2013/14 – 9 gól – 30. hely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában