Kosárlabda

2024.03.12. 19:55

Elbukta a pécsi klub az év eddigi legfontosabb meccsét, oda a négyes döntő

Elbukta az év eddigi legfontosabb mérkőzését az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, ez pedig azt jelenti, hogy a baranyai együttes nélkül rendezik meg az idei Magyar Kupa négyes döntőjét.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Hetvenkét óra elteltével ismételten a Vasas Akadémia ellen kellett parkettre lépnie az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának. A Rátgéber Kosárlabda Akadémián szokás szerint szép számú nézősereg foglalt helyet, de abban azért bízott a pécsi publikum, hogy a hétvégi szereplésnél szebben játszik majd Jovan Gorec alakulata, még akkor is, ha Pasaréten sikerült megnyerni a bajnokit (57–70).

Tadic villogott, de elbukta az összecsapást a pécsi klub.
Tadic villogott, de elbukta az összecsapást a pécsi klub.
Fotó: Laufer László

Tény, hogy ezúttal egy teljesen más hangulatú összecsapásra lehetet készülni, ugyanis a két fél azzal a tudattal léphetett pályára, hogy a győztes helyet kap a Killik László Női Magyar Kupa négyes döntőjében, ahol a Sopron ellen lehet kivívni a döntőbe jutást.

Ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy az első negyedben a házigazda valósággal szárnyra kapott, a vendégcsapat viszont nem igazán vette fel a meccs ritmusát. Aztán a második etap során fordult a kocka, így hiába a jó kezdés, a nagyszünetet követően gyakorlatilag kezdődött minden elölről.

Lehetett abban bízni, hogy a szerb szakember kellőképp felrázza a baranyai együttest, ahogy azt sokszor tette az idény során, de persze a túloldalon sem kellett plusz motivációért a szomszédba menni. Sőt, a találkozó során először a harmadik felvonás elején át is vette a vezetést a Vasas Akadémia, ráadásul öt egységnyi előnye is volt a fővárosi brigádnak, de végül döntetlenről lehetett várni a negyedik játékrészt.

Milos Pavlovic együttese 10–2-es sorozattal nyitott, a Vasas jobban akarta a győzelmet, így már nem volt visszaút.

NKA Universitas Pécs–Vasas Akadémia 75–86 (23–14, 12–20, 26–27, 14–25)
Női Kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntő. NKA Universitas Pécs legjobb pontszerzői: TADIC 17/6, SMAILBEGOVIC 19/15, WALLACE 15/9. Vasas Akadémia lejobb pontszerzői: BUDÁCSIK 21/6, ALLEN 19/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában