Kézilabda

2024.05.03. 13:52

A Veszprém elleni meccset is felhasználhatják majd az Eger ellen

Az utolsó, s talán mindent eldöntő játéknapra is felkészülhet a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapata az NB I. 25. fordulójában az eddig pontot sem veszítő Telekom Veszprém ellen. A gigász elleni meccset szombaton 18 órakor kezdik a Bányásznál.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nincs egyszerű helyzetben a Carbonex-Komló az élvonal hajrájában, hiszen csupán három pont az előnye a kieső helyen álló Egerrel szemben, amely egy meccsel kevesebbet is játszott nála, s pótolnia a sereghajtó Fejér B.Á.L. Veszprém ellen kell majd, azaz a záró fordulót a Bányász kezdheti úgy az egriek ellen, hogy csak egyetlen egységgel áll a rivális felett. 

Ha pedig ott kikap, még két ellenfél, a NEKA és a PLER-Budapest is elhúzhat mellette, ami a kiesést jelentené. A balatonbogláriaknak a Budakalász ellen kellene ehhez pontot szerezniük, míg a fővárosiak a sereghajtót is fogadják még, valamint találkoznak a Balatonfüreddel és a Csurgóval. Ezen a három meccsen, ha három pontot szereznek, a Bányász elé lépnek.

Persze az sem elképzelhetetlen, hogy az Eger még kétszer kikap addig, s már tét nélküli lesz az utolsó meccs. Valószínűleg viszont akkor határozhat csak saját sorsáról a Komló, ha nem szenved vereséget majd ellene, hiszen most szombaton a veretlen éllovassal, a Telekom Veszprémmel találkozik, amely ellen egy szoros félidő is bravúr. Ugyanakkor ez a találkozó megfelelő alkalom arra Marosán György számára, hogy még utolsó csiszolásokat végezzen.

Az állás: 1. Telekom Veszprém (24 mérkőzés) 48 pont... 10. Carbonex-Komló (24 m.) 16, 11. NEKA (25 m.) 16, 12. PLER-Budapest (23 m.) 14, 13. Eger (23 m.) 13, 14. Fejér B.Á.L.-Veszprém (23 m) 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában