Erősember

2024.05.23. 16:44

Az erősemberek zarándokhelyévé tennék a Siklósi várat

Kvanduk Bence

Forrás: Premium Média & Sport Management Zrt.

Bevették a Siklósi várat és környékét az erősemberek a hétvégén. Egy kétnapos jótékonysági fesztivált tartottak, amelyen a Csecsemő és Kisded Alapítványnak gyűjtöttek az Erősen a Gyermekekért elnevezésű kezdeményezéssel .

Szombaton a Harkányi Gyógyfürdőben a nyílt, a No Stress Sporttáborban a masters bothúzó ob-ra került sor. A küzdelmek során Véró Alex ért fel a csúcsra. Másnap a siklósi vár két versenynek is helyet biztosított. Az egyik a Cesa országos rekordkísérletekről szólt, míg a másik egy kőemelő ob volt, amelyen a harkányi Jakab Viktor második lett. Előtte az első csúcsot a hazaiak kedvence, Makai Renátó állította be, tisztelegve a vár története előtt is.

– Az országos csúcsokat immár olyan helyen állíthatják be vagy dönthetik meg a versenyzők, ami egyedülálló, ugyanis a vár bejáratánál egy 1500-as évekből származó 174 kilo­grammos, 113 centiméter hosszú kővel állítottam be egy CESA-alaprekordot – osztotta meg velünk Makai. – Ez az állvánnyal együtt a helyszínen megtekinthető. A célunk az volt, hogy a vár környéke váljon egy erősember-zarándokhellyé, ahol ezt a több napos fesztivált mindig megkoronáznánk a rekord­kísérletek napjával. A skótoknál is nagy hagyománya van ezeknek a legendás köveknek, illetve annak, hogy azokat megpróbálják felemelni, arrébb vinni. Ez itt is hasonlóan fog működni. A tenkes követ aki megemeli, vagy átemeli az ott lévő 122 centiméteres állványon az a helyszínen lévő könyvbe feljegyezheti a nevét.

Ezzel az első ilyen helyszínt teremtették meg Magyarországon, ahol bármikor próbálkozni lehet a rekord megismétlésével.

Emellett egy 400 kilogrammos hex rudas felhúzást teljesített Véró Alex rekordkísérletként, illetve egy 126,5 kilogrammos egykezes fej fölé nyomást hajtott végre Losonci Imre többek közt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában