Újra az életükért harcolnak

2024.05.18. 20:36

Már minden PMFC-meccs egy átkozott kiszavazó show

Nincs mire várni. Újabb kötelező győzelmet kell összehoznia a PMFC-nek vasárnap 17 órától, ugyanakkor most nem a csapatok közti különbséget mutatja ez a jelző, hanem azt, hogy egy vereség végzetes lehet a labdarúgó NB II.-ben a pécsiek számára. A Budafok otthonában játszanak Harsányiék. Ezzel egy időben a HR-Rent Kozármisleny Horváth Péter és Hegedüs Márk korábbi együtteséhez, a Siófokhoz utazik.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Visszaszerezné az irányítást a sorsa felett Budafokon a PMFC. Mátyus János együttese egy győzelemmel akár ki is léphet a kieső zónából, feltéve, ha a BVSC-Zugló megteszi azt a szívességet, hogy nem győzi le a Tiszakécskét. Persze Harsányiék ezúttal sem számíthatnak könnyű feladatra, hiszen a vendéglátó sem mehet még teljesen biztosra a bennmaradás kapcsán, s szeretné minél gyorsabban ledobni a válláról a terheket.

PMFC
Szabó Mátéék (PMFC) nem veszíthetik el ezt a versenyfutást
Fotó: Löffler Péter

A Budafok nincs rossz formában. Elmúlt három meccséből kettőt is megnyert, egyet a Siófok, egyet a Szeged ellen hozott le 1–0-lal, ugyanakkor a legutóbb a sereghajtó Mosonmagyaróvár megtartott ellene egy pontot. Az utóbbi időben a fővárosi piros-feketék egyébként még egy komoly skalpot gyűjtöttek, hiszen a 28. fordulóban a Győrt is felülmúlták.

A PMFC-n a nagyobb a nyomás

Nagyobb nyomás egyértelműen a PMFC-n lesz, hiszen ha nem szerzi meg mindhárom pontot, míg a BVSC nyer, illetve a Szombathely pontot szerez, akkor végzetes hátrányba kerül az utolsó forduló előtt. Az se sokkal jobb helyzet ennél a forgatókönyvnél, ha a Haladás már nem szerez egyetlen egységet sem, s a Pécs a záró meccsén nyer, ugyanis a két csapat közti gólkülönbséget rettentő nehéz lenne eltüntetni. Egyfelől a szombathelyiek 40 találatot szereztek, s így van -7-s gólarányuk, míg a Pécs még mindig csak 19 szerzett találatnál jár, s gólkülönbsége -17. Pontegyenlőségnél, illetve egyenlő győzelem esetén pedig ez a döntő faktor a kiírás szerint.

A HR-Rent Kozármisleny se fürödne be a Balaton partján

Miközben a Pécs az életéért harcol, a HR-Rent Kozármisleny a már biztosan búcsúzó Siófok otthonában próbálhat meg visszatérni a győzelem útjára, hogy az évet olyan pozitívan zárhassa majd le egy héttel később, ahogyan azt megérdemelné egy ilyen kiváló szezont követően. Persze az nem fogja meghatni a Balaton-partiakat, hogy Kirchnerék megérdemelnék az eddigiek alapján, hogy megtartsák az ötödik helyet. Ráadásul biztos visszavágnának az őszi 7–0-s vereségért, amit Mislenyben szenvedtek el.

A forduló programja: Nyíregyháza–Csákvár (05. 19., vasárnap, 16.00), Siófok–HR-Rent Kozármisleny, Budafok–PMFC, Tiszakécske–BVSC-Zugló, Bp. Honvéd–Gyirmót, Szombathely–Ajka, Soroksár–Kazincbarcika, Szeged–Mosonmagyaróvár (05. 19., vasárnap, 17.00), Győr–Vasas (05. 20., hétfő, 20.00).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában