Röplabda

2024.06.17. 18:04

Egy korszak lezárul, távozik a vezetőedző

Kemény, de annál emlékezetesebb szezonon van túl a PTE-PEAC-A NB II.-es női röplabdacsapata. Egy korszak azonban lezárul, ugyanis az együttes vezetőedzője, Horváth Alexandra új kihívások elé néz.

Móga Richárd

Forrás: PTE - PEAC Röplabda Szakosztály

Igencsak megterhelő szezont tudhat maga mögött a PTE-PEAC-A NB II.-es női röplabdacsapata, ugyanis a csapat nagy része az NB II.-ben, illetve az U20-as bajnokság második vonalában is érdekelt volt. A felnőttek között a másodosztályban jól kezdett a baranyai együttes, majd fájó vereségek és emlékezetes csatákból sem volt hiány. A hétcsapatos alapszakaszban negyedikként sikerült zárni, az alsóházban pedig másodikként. Ennek ellenére elégedetten nyilatkozott lapunknak a vezetőedző, Horváth Alexandra.

– Sokszor küzdelmes meccseken maradtunk alul, de sikerült felállnunk, s megmutattuk, hogy egy igazi csapatként küzdve bármire képesek vagyunk – összegezte az idényt a tréner. – A rájátszásban az utolsó két meccset elvesztettük egy esélyesebb Közgáz és egy otthon nagyon agresszívan játszó Palota ellen, de több nagyon emlékezetes találkozót is játszottunk. Büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen szép eredményt értünk el a szezonban. Nagyon sokat fejlődtünk technikailag, taktikailag és mentálisan is. Egy hosszú nyári szünet után remélem, hogy ez a fejlődés majd folytatódik, és a fiatalokkal kiegészülve még nagyobb sikereket érnek el.

A következő szezonban azonban már nem Horváth Alexandra irányítja majd a brigádot, ugyanis egy korosztállyal lejjebb, az U20-as csapatnál fog tevékenykedni. Mindenesetre a klub az NB II.-es együttest igyekszik majd fiatalokkal feltölteni, és az egyetemre érkezőket is elcsábítani, hogy a 2024/25-ös idényben is sikereket érjen el.

– Egy szerethető csapattá formálódtunk a szezon végére, akik megmutatták, hogy számunkra nincs akadály, mindent megteszünk a sikerért – fogalmazott Horváth Alexandra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában