Kosárlabda

2024.06.17. 12:02

Ez még fájhat egy darabig: másodikként végeztek a négyes döntőben a pécsiek

Móga Richárd

Forrás: PTE PEAC

Fotó: Bálint Kornélia

Két vereséggel és egy győzelemmel zárta a hétvégi négyes döntőt a PTE PEAC NB II.-es férfikosárlabda-csapata, miközben a Honvéd Ludovika mindhárom mérkőzésén diadalmaskodva lett bajnok.

Az első játéknapon Kmezic Zoran legénysége fájó vereséget szenvedett (55–51) a házigazdával szemben (TFSE), azonban Mezei M. (16)-Fülöp Zs. (9) remeklése mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Másnap sikerült javítani, sőt, gyakorlatilag átgazolt ellenfelén a baranyai együttes. A védekezést is érdemes kiemelni, ugyanis TF-BP U23 játékosai közül végül egyedül Simon B. (16/9) jutott 10 pont fölé. Támadásban pedig Schuj M. (21/12), Nagy K. (18/12), Bor S. és Mezei M. (12-12) is sziporkázott, így magabiztos, megérdemelt pécsi győzelem született (96–55).

Vasárnap estére maradt tehát a bajnokság döntőjévé előlépő összecsapás. A Honvéd Ludovika félelmetesen kezdett, ráadásul a tizenkilencedik percben már tizenkét egység volt a két klub között. Az utolsó negyedre felzárkózott a baranyai csapat, de a záró etapot ismét megnyomta a fővárosi alakulat, így az utolsó percekben már nem volt miért izgulni.

A négyes döntő végeredménye:
1. Honvéd Ludovika SE 6 pont
2. PTE-PEAC 4
3. TFSE 4
4. TF-BP U23 4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában