Atlétika

2024.06.24. 13:10

Lomb Ádám új rekordot futva nyert Boszniában

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Remek eredményeket értek el a PVSK atlétái a boszniai Zenica városában rendezett European Running Championships elnevezésű versenyen. Lomb Ádám új egyéni csúcsot futva, 8:14.04-es idővel megnyerte a 3000 méteres versenyszámot, de klubtársa se sokkal maradt el a dobogótól. Fazekas András a negyedik helyen szelte át a célvonalat a nemzetközi megmérettetésen a 34 fokos hőség, s a stratégia felborulása ellenére is.

– A tervben az volt, hogy Fazekas András vezeti fel a mezőnyt egyenletes tempóban, de ezt a tervet a horvát és a szerb versenyzők már az elején felborították – értékelt Freier Balázs, a PVSK atlétika szakosztályának szakmai vezetője a klub honlapján. – Ugyanis a hosszútávfutásra ideálisnak egyáltalán nem mondható 34 fokos melegben, 2:40-es ezer méterrel kezdtek, és ebből a tempóból már nehéz volt fokozni. Ádám kicsit leszakadva a második helyen futott a második ezer méteren. Az utolsó kilométeren utolérte a lassuló horvát ellenfelét és három másodperces új egyéni csúccsal nyerte a viadalt. Fazekas András a negyedik helyen ért a célba, a számára egyelőre még erős kezdés miatt az ideje 8:36.24, de így is ez a harmadik legjobb ideje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában