Vízilabda

2024.07.02. 13:56

Egy életre szóló élményt kaptak Olaszországban a pécsi fiatalok

Kiemelkedően szerepelt a Pécsi Sportiskola U10-es fiú vízilabdacsapata a világ legnagyobb utánpótlástornájának számító HaBaWaBa fesztiválon, amelyet az olaszországi Lignanóban rendeztek meg.

Kvanduk Bence

Forrás: Pécsi Sportiskola

A HaBaWaBa (Happy Baby Water Ball) elnevezésű nemzetközi vízilabda-fesztiválon a Pécsi Sportiskola U10-es csapata rengeteget dolgozott a jó eredményért, s büszkén térhetett haza annak tudatában, hogy a hatodik helyet elcsípte 21 vetélytársával szemben.

– Fiatal csapatunk nagy tervekkel vágott neki a 2024-és HaBaWaBa nemzetközi kupának – kezdte értékelését Arató Zoltán edző. – Az első négy mérkőzésünket magabiztosan, jó játékkal tudtuk megnyerni, minden játékosunk lehetősséget kapott a bemutatkozásra. Sajnos egyik meghatározó játékosunk megsérült, így az ő játékára már nem számíthattunk a torna hátralévő mérkőzésein. A negyeddöntőben sajnos kikaptunk, így a 5-8. helyért játszhattunk. A torna végén a 6. helyet sikerült megszereznünk. Összességében elmondhatjuk, hogy csapatunk jó teljesítményt mutatva, igazi csapattá vált. Az Olaszországban eltöltött egy hét életre szóló élményeket adott ennek a csapatnak.

Az U10-es csapat tagjai: Görgőy Antal Hunor, Szabó Csanád, Szabó Donát, Koncz Dániel, Krizsán Márton, Krizsán Bernát, Taya Nizár, Orbán Mátyás, Grénus Ádám, Komáromi László, Ronga Barnabás, Papp-Hoffer Kende, Cseke Benett, Grosits Milla, Horváth Emma.

A Pécsi Sportiskola U10-es csapatának eredményei: Pécs–Mulhouse (francia) 13–6, Pécs–Florentia (olasz) 11–3, Pécs–Camogli (olasz) 9–5, Aqavion (olasz)–Pécs 1–10, Sportiva Sturla (olasz)–Pécs 6–10, Vasas–Pécs 7–4, Pécs–Monaco Dolphins (olasz) 8–2, RN Sori Pansoti (olasz)–Pécs 5–10, Telimar (olasz)–Pécs 12–7, Pécs–Roma Vis Nova (olasz) 10–5, ASVO 95 (olasz)–Pécs 7-5.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában