Paratriatlon

2024.07.10. 14:35

Nem kell izgulnia, ott lesz Párizsban

Kvanduk Bence

Fotó: Kuklis István

Hivatalossá vált, hogy a PSN Zrt. - Pécsi Sportiskola kiválósága, Mocsári Bence is ott lehet majd a párizsi paralimpián. A triatlon szövetség közleményében emlékeztet, hogy kategóriájában a 6. helyen zárta az egy éves kvalifikációs időszakot, így ott van a kilenc biztos induló között, nem kell izgulnia, és egy esetleges szabadkártyában reménykednie.

– Gyerekkori álmom vált valóra, fantasztikus, hogy sikerült – kommentálta Mocsári Bence az eseményeket. – Ez nagyon kemény mezőny! A világ legjobbjai majdnem ugyanazt a tempót tudják, mint az ép triatlonosok, és edzésmunkában is szinte ugyanannyit bele kell rakni. Úgy számolunk az edzőmmel, hogy Párizsban 8-9 versenyző is egy percen belül ér majd a célba a 750 méteres úszásból, 20 kilométeres kerékpározásból és 5 kilométeres futásból álló sprint táv végén. Vagyis másodpercek dönthetnek a pontszerző, valamint a dobogós helyekről.

A sportoló szeretne pontszerző helyen végezni a paralimpiai játékokon, de természetesen érmes álmai is vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában