Paralimpia

2024.07.07. 11:01

Több újonc is bizonyíthat a XVII. Paralimpiai Játékokon

Móga Richárd

Forrás: nemzetisport.hu

Fotó: Árvai Károly

Rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), amelynek keretében a tagság döntést hozott a párizsi magyar paralimpiai delegáció összetételéről.

A XVII. Paralimpiai Játékokat 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban. Hazánk sportolói eddig 11 sportágban 35 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocciában és sportlövészetben, valamint egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban és lovaglásban. Ugyanakkor számos sportágban zajlik még a kvalifikáció, az utolsó indulási jogokról július 30-ig döntenek az érintett nemzetközi sportszervezetek. A tagság ezért a közgyűlés után megszerzett kvóták elfogadását az MPB elnökségének hatáskörébe utalta.

– A 35 eddigi kvótásunkból 25-en voltak már paralimpián, 10 fő viszont paralimpiai újonc. Külön büszkék vagyunk arra, hogy őket is sikerült integrálnunk a hazai paralimpiai mozgalomba, és ilyen magas szinten képviselik nemzetközi szinten is a sportágukat – árulta el Szabó László, az MPB elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában