Hírek

2004.12.08. 06:22

Wagon R+ autókat rendelt vissza a Suzuki

H. L.

[caption id="" align="alignleft" width="266"] Itthon és Európában 126 ezer autót rendeltek be a szakszervizekbe
[/caption]Mire nyilvánosságra került, lényegében már be is fejezte a Suzuki a Wagon R+ típusú személygépkocsijainak visszahívási akcióját. Ahogy Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. szóvivője lapunknak elmondta, a márkaszervizekben az autók gázbovdenjeit cserélték ki teljesen ingyenesen. A gázbovden az az acélhuzal, ami a fékpedál mechanikáját köti össze a motor üzemanyag-adagolójával. A visszahívásról azért döntöttek, mert előfordult olyan eset, hogy a gázbovden beszorult, s emiatt nem lehetett visszavenni a gázadásból. A szeptember elején indult akcióban a 2000 és 2003 ősze között gyártott és értékesített 26 ezer Wagon R+-t rendeltek vissza. Európában további 100 ezret.

A visszahívási akció mára lényegében befejeződött – közölte Vándor Róbert, az itthoni értékesítésben harmadik Suzuki Center műszaki vezetője. Alvázszám alapján valamennyi náluk megvásárolt Wagon R+ tulajdonosát kiértesítették, hogy javításra vigyék be autójukat a cég szervizébe. Természetesen minden olyan érintett Suzuki esetében is elvégezték a cserét, melyet nem náluk vásároltak. Viszszahívás szempontjából a Suzuki megbízható márkának számít az igazgató véleménye szerint. Az elmúlt 15 évben talán 4-5 ennél kisebb szériájú visszahívás történt. 

Más márkákkal is megesik

Nálunk 1995-ben 35 ezer Opel Astrát hívtak vissza, hogy földeljék az autók üzemanyagtöltő nyílását. Három éve az Audi kényszerült arra, hogy 41 ezer TT sportkocsijába elektronikus menetstabilizálót szereljenek, illetve kicseréljék a hátsó lengőkar tömítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!