Hírek

2006.08.16. 09:51

Mégsem lesz Való Világ 4

Felépült a luxusvilla, kiválasztották a szereplőket is, ősszel mégsem indul el a negyedik Való Világ.

Csontos Tibor

„A mostani műsorszerkezetben nem tartjuk időszerűnek a Való Világ 4 elindítását” - adta talán eddigi legrövidebb nyilatkozatát Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója arról, miért nem indítják ősszel a valóságshow negyedik adássorozatát. A döntést nem kívánta részletesen megindokolni, bizonyára nem akart muníciót adni a konkurens televíziók elemzőinek.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A Való Világ 3 egykori szereplőiből csak kevesen váltak médiasztárokká, többségük eltűnt a süllyesztőben – fotó: RTL Klub
[/caption]Pedig a csatorna vadonatúj modern székháza mellett a luxusvillát is felhúzták már, mi több, az év elején két hétig szereplőválogatás is zajlott. A 4. Való Világ indulására fogadtak azok is, akik szerint a kereskedelmi televízió újfent feláldozta egyik legnézettebb műsorát, a Legyen ön is milliomos! című kvízjátékát, hogy ebben a műsorsávban vetíthessék majd a friss villasztárok éjszakai és nappali kalandjait. Sőt, mint hallani, Stohl Andrást azért nem rúgták ki a csatorna reggeli műsorából, mert számítanak rá kikiáltóként a valóságshow vezetésében és a hatalmas pénzeket hozó telefonos szavazásokra buzdításban.

A milliókba kerülő előkészületek persze bizonyára nem vesztek kárba, a csatorna csupán az alkalmas időpontra vár, hogy bevethesse nézettséget hozó televíziós csodafegyverét. A György Péter esztéta által „emberevő tigriseknek” nevezett kereskedelmi csatornák egyike, az RTL Klub nyilván ínségesebb időkre tartogatja a VV 4 indítását, a tavaszi nézettségi versenyt ugyanis megnyerte a hirdető cégek által fontosnak tartott 18-49 éves kor közötti célcsoportnál. A menedzsment állítólag kockázatosnak találja egy valóságshow mostani indítását, ami nyilván anyagi kockázatot jelent, de nem kell félteni ezt a csatornát sem.

Egy valóságshow éves költségvetése közelít a Barátok közt című tévészappanéhoz, a bennfentesek szerint a VV4 azonban kevésbé hozna akkora sikert, mint korábban. A még inkább bennfentesek viszont azt mondják, ez a való világos tilitoli csupán reklámfogás, az RTL Klub sem dobálja ki a pénzt az ablakon. Lehet, hogy a Mikulás vagy a Jézuska mégis behozza otthonunkba az új Indiánokat, Segalokat, Ágicákat, Leókat és Anikókat. Igaz, nem is ilyesféle televíziós ajándékokra várunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!