Hírek

2008.10.28. 15:11

Újabb százmilliók a szakképzésre

Kihirdették a Munkaerő-piaci Alap decentralizált keret terhére kiírt pályázatok idei újabb győzteseit. Az Oktatási Hivatal információja szerint a Közép-dunántúli régióban összesen 725 millió forint támogatási keret sorsáról döntöttek.

D. T.

A pályázatok célja az volt, hogy a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztését, a beruházásokat támogassák. Azok a szakképző iskolák, térségi integrált szakképzési központok, szakképzési hozzájárulásra kötelezett mikro-, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények, állami felnőttképzési intézmények pályázhattak, amelyek a szakképzési tevékenységüket Fejér-, Komárom-Esztergom- és Veszprém megyében végzik.

A csaknem háromnegyed milliárd forintnyi támogatási összegből összesen 83 szakképző intézmény, speciális iskola, felsőoktatási intézmény, illetve gazdálkodó részesült. A pályázattal érintett tanulói, illetve hallgatói létszám 3000. Az elnyert pénzekből elsősorban a gyakorlati képzés eszközeinek fejlesztését, korszerű, a szakképesítéshez kapcsolódó fejlesztések, beszerzését támogatják. A felsőoktatási intézményekben a szakképesítések oktatásához kapcsolódó eszközöket is beszerezhetnek az elnyert pénzekből.

D. T. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!